Directorul Liceului ,,Lucian Blaga” din Tiraspol, internat la terapie intensivă cu noul Coronavirus

Ion Iovcev, profesor și director al Liceului Român Lucian Blaga din Tiraspol, a fost internat noaptea trecută în Secția Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă din Chișinău.

separator

Potrivit acestuia, inițial a fost internat într-un spital al separatiștilor transnistreni din Slobozia, dar a reușit să obțină transferul la Chișinău datorită implicării Biroului politici de reintegrare și Ministerului Educației, potrivit telegraph.md.

Profesorul menționează că este infectat cu noul coronavirus, iar în cadrul liceului ar exista un adevărat focar.

La 7 luni de la începutul războiului, Natasha Koroleva a ieșit în scenă într-o rochie albastră pe fundalul unor panglici galbene

Natasha Koroleva, artistă cu origini ucrainene, care locuiește de mai mulți ani în Rusia, nu a lăsat nici măcar un mesaj în susținerea țării sale natale, după invazia rusă. Zilele trecute, Natasha Koroleva a evoluat într-unul dintre cluburile din Moscova. Pentru ieșirea sa în scenă, cântăreața a ales culori evocatoare: albastru și galben.

После предательства близких Наташа Королева на время уехала жить на остров  к аборигенам - Вокруг ТВ.

Gestul femeii a provocat reacții din partea publicului. Mulți internauți au simțit că în acest fel Natasha le-a arătat tuturor susținerea sa ascunsă pentru Ucraina.

Cu toate acestea, potrivit majorității, este prea târziu pentru a „schimba pantofii”. În comentarii, mulți au condamnat-o pe artistă pentru tăcerea ei în privința războiului. Vedeta, deși a citit comentariile, nu s-a grăbit să vină cu o explicație.

Marea Britanie va deschide și mai mult porțile pentru imigranți din cauza lipsei forței de muncă

Premierul britanic Liz Truss intenţionează să extindă cotele de imigranţi care intră în Marea Britanie pentru a atenua lipsa de muncitori în sectoare precum serviciile sociale, agricultura şi transporturile, informează presa română

Liz Truss, noul lider al conservatorilor și premierul țării | VIDEO

Guvernul va anunţa în următoarele săptămâni o extindere a listei sectoarelor care pot recruta angajaţi din străinătate, care nu face distincţie între lucrătorii din Uniunea Europeană şi cei din restul lumii, informează Agerpres.

De asemenea, premierul ia în considerare să limiteze cerinţa de cunoaştere a limbii engleze, despre care unii angajatori spun că îngreunează recrutarea, potrivit ziarului britanic. Printre alte profesii, executivul britanic va încuraja recrutarea de ingineri de telecomunicaţii pentru a contribui la obiectivul său de a furniza internet în bandă largă la 85% din locuinţele britanice până în 2025.

Cu o rată a şomajului de 3,6%, Oficiul Naţional de Statistică (ONS) estimează că în Marea Britanie există 1,26 milioane de locuri de muncă neocupate. Sectorul serviciilor sociale are nevoie de 105.000 de lucrători suplimentari, cel al asistenţei medicale de 40.000 şi cel al transporturilor de 100.000, în timp ce sectorul agricol are nevoie de 30.000 de vize suplimentare pentru lucrătorii sezonieri.

Regimul ”duty free” urmează să fie anulat în țara noastră. ,,Toți antreprenorii sunt egali și trebuie să achite impozite”

Regimul ”duty free” urmează să fie anulat în Republica Moldova. Magazinele speciale de la ieșirea din țară își vor pierde această prioritate odată cu expirarea licențelor de activitate. Autorul proiectului de lege, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, susține că în țara noastră toți antreprenorii sunt egali și trebuie să achite impozitele pentru ca statul să-și poată onora plățile față de populație.

Proiectul de lege elaborat de Dumitru Alaiba urmează să fie adoptat în Parlament în această toamnă, pentru ca la expirarea licențelor de activitate ale magazinelor duty – free, să există bază legală pentru anularea regimului preferențil. Autorul proiectului spune că ulterior magazinele vor putea activa în continuare în zona de trecere a frontierei, însă deja fără privilegii fiscale.

DUMITRU ALAIBA, deputat în Parlamentul Republicii Moldova: „În primul rând ca guvernare, ca aleși ai poporului credem în principiul echității. Credem în aceea că, fiecare trebuie să își achite partea corectă, dreaptă de impozite. În ultimele șase luni ale anului curent regimul dutty-free a beneficiat de privilegii fiscale în sumă de peste 1 miliard de lei”.

Deputatul a declarat că nici un alt regim nu beneficiază de asemenea privilegii și că aceste facilități fiscale nu sunt echitabile. De asemenea, el susține că nu este corect și față de antreprenorii care la câțiva metri distanță de zona liberă, au puncte comerciale care achită toate taxele.

DUMITRU ALAIBA, deputat în Parlamentul Republicii Moldova: „Nici măcar prețurile de care beneficiază acești oameni nu sunt mai joase, din punct de vedere a antreprenorilor este de asemenea o inechitate și o concurență neloială. Ne amintim foarte bine că regimul dutty-free în special în trecut a fost o sursă de tot felul de…să nu le spunem, doar scheme au fost și privilegii acordate”.

În prezent, în Republica Moldova activează două companii, care dețin licențe în regim duty – free, magazinele fiind deschise la mai multe puncte de trecere terestră a hotarului, dar și în incinta Aeroportului Internațional Chișinău.

sursa: NTV Moldova

Andrian Candu, testat pozitiv pentru noul Coronavirus
Articolul anterior
Medicii devin îngrijorați: Coronavirusul și-a modificat evoluția și se vindecă mai greu
Articolul următor