Disperarea unei românce care și-a împrumutat un prieten cu 10.000 de euro și nu i-a primit înapoi

Unii români aleg să își împrumute prietenii cu bani atunci când aceștia au nevoie, încrezători că îi vor primi înapoi la timp. Se bazează pe încredere și pe relația de amiciție stabilită în timp.

Sumele sunt mari uneori, iar termenele stabilite nu sunt respectate, astfel că dorința de a ajuta se întoarce împotriva celui care a avut încredere.

Un semnal de alarmă vine din partea unei românce care nu găsește soluții pentru a primi înapoi cei 10.000 de euro dați cu împrumut unui prieten fără acte doveditoare, după cum a relatat într-o postare pe Facebook. Femeia caută sfaturi de la cei care au trecut prin situații asemănătoare.

„Am o mică situație. Am împrumutat unui prieten o sumă de 10.000 euro. În prostia mea nu am făcut vreun act. Acum mă duce cu zăhărelul că o să îi dea, dar a trecut 1 an. Am vreo șansă să îi recuperez din punct de vedere legal în instanță? Sau aveți vreun sfat, o procedură, ceva? Am fost la poliție, dar mi-au spus că ei nu se bagă pentru o sumă așa mică și că nu am nicio șansă. M-am gândit să îl înregistrez audio, poate fi considerată o dovadă? Rog un sfat”, a scris femeia pe grupul Sfaturi de la avocați.

„Tot ce trebuie să faceți este să înregistrați dialogul de rambursare”

Unii o sfătuiesc să înregistreze una dintre discuțiile pe care le are pe tema restituirii banilor, în lipsa altor dovezi.

„Orice înțelege verbală și asigurată prin acceptarea de returnare a împrumutului tot verbală, este că și un contract nescris între părți. Tot ce trebuie să faceți este să înregistrați dialogul de rambursare al sumei, eventual chiar o înțelegere de păsuire scrisă. Apoi contactat un avocat în domeniu și va veți primi banii actualizați la imflație.”

„Încercați să-l înregistrați și mergeți cu dovada la poliție.”

„Și dacă o acuză ulterior de săvârșirea infracțiunii de violare a vieții private (art. 226 Cod penal)?”

„La asta m-am gândit și eu, că m-am gândit să îl înregistrez dar mi-e să nu am eu probleme din cauza asta. Ciudată este legea, pare că apară mai mult răufăcătorii decât părțile vătămate”, a răspuns persoana păgubită.

„Apelați la un avocat”

„Aveți șanse de recuperare a banilor. Cum ați făcut transferul? Prin banca? Ați scris la mențiunile plățîi „împrumut” sau ceva similar de unde să rezulte împrumutul?

Apelați la un avocat să analizeze situația dvs în particular și va va spune și șansele de câștig.”

„Din păcate i-am dat cash… altă prostie. nu toți odată.”, a precizat femeia.

„Recomand totuși să mergeți cu toate dovezile la un avocat să analizeze situația. Poate găsește un element de care să se lege.”

„Gândiți-va că sunt politicieni care au scăpat că nu au respectat toți pașii necesari înregistrării audio-video făcute de polițișți cel mai bine să vb cu un avocat. altfel poate întră în mai multe probleme decât are deja.”

„Cred că poți să faci plângere pentru abuz de încredere dacă ai mesaje, înregistrări, martori sau dovadă transfer bancar ceva.”

Franța: Un miliardar rus sancționat câștigă în instanță dreptul de a-și folosi iahtul pe Coasta de Azur. I se vor plăti și daune

Un tribunal francez a ordonat miercuri agenției vamale a țării să elibereze un iaht confiscat, deținut de un miliardar rus afectat de sancțiuni europene, din cauza unor erori de procedură comise în timpul confiscării navei, scrie Reuters.

Agenții vamali au confiscat iahtul „La Petite Ourse”, de 27 de metri, la 16 martie, după ce proprietarul său, Alexey Kuzmichev, unul dintre principalii acționari ai băncii rusești Alfa Bank, a fost sancționat de UE în martie pentru legăturile sale cu președintele Vladimir Putin.

Curtea de Apel din Paris a decis că ofițerii vamali nu au urmat procedurile corecte atunci când au abordat nava, care era ancorată în orașul Antibes de pe Coasta de Azur.

Agenții au invocat o anchetă de fraudă atunci când s-au prezentat la autoritățile de pe șantierul naval, ceea ce, conform legislației franceze, permite vămii să percheziționeze o navă.

Hotărârea subliniază provocările cu care se confruntă națiunile europene în ceea ce privește înghețarea activelor oligarhilor ruși.

Kuzmichev a dat în judecată autoritățile franceze în încercarea de a recâștiga accesul la cele două iahturi ale sale deținute în Franța, La Petite Ourse și La Petite Ourse II.

În calitate de persoană sancționată ale cărei active sunt înghețate, lui Kuzmichev îi este în continuare interzis să scoată La Petite Ourse din apele teritoriale franceze, dar acum i se permite să aibă acces la iaht și să îl folosească în apele franceze, a declarat avocatul său.

„În interiorul [Franței], i se permite să se deplaseze, fie că este pe jos, pe cal, cu mașina sau cu barca”, a declarat avocatul Philippe Blanchetier.

De asemenea, instanța a dispus ca vameșii francezi să-i plătească magnatului 10.000 de euro drept despăgubiri.

O instanță din Rouen se va pronunța la o dată ulterioară cu privire la cea de-a doua navă, La Petite Ourse II, ancorată la Cannes.

sursa

Descoperire macabră în satele eliberate din Ucraina: o cutie cu dinți de aur smulși de ruși de la prizonieri

O descoperire macabră a fost făcută într-un sat din apropiere de Izium, în regiunea Harkov, eliberat recent de sub ocupația rușilor. Trupele ucrainene au găsit într-un subsol folosit pe post de cameră de tortură dovezi ale chinurilor la care au fost supuși prizonierii rușilor, indiferent că erau civili sau soldați. Cea mai șocantă probă a atrocităților petrecute acolo este o cutie cu dinți de aur smulși de la prizonieri. „Un mini Auschwitz”, a comentat Ministerul ucrainean al Apărării.

„Vecinii auzeau în continuu urlete venite dintr-acolo. Anchetatorii au descoperit o cameră de tortură înfiorătoare în satul Piski-Radkivski”, a scris pe Facebook Serhii Bolvinov, polițist din Harkov, care a participat la misiune, notează Digi24.ro.

El spune că poliția a obținut informații de la colaboratorii rușilor și de la localnici, care, după eliberare, le-au indicat că subsolul unei case din sat a fost transformat în cameră de tortură, unde au fost torturați atât civili, cât și polițiști și soldați luați prizonieri. O metodă de tortură era îngroparea victimei în pământ, cu masca de gaz pe figură, în timp ce era acoperit cu o cârpă care ardea mocnit, potrivit polițistului, care a pozat masca de gaz folosită de torționari.

Cea mai șocantă descoperire a fost o cutie din plastic umplută cu dinți de aur smulși de la prizonieri.

„Un mini Auschwitz”, a comentat Ministerul ucrainean al Apărării imaginile, trimitere la practica naziștilor de a lua toate bijuteriile și obiectele de preț, inclusiv dinții de aur, de la evreii care sfârșeau în camerele de gazare și apoi la crematoriu.

„Câte vom mai găsi în Ucraina ocupată?”, a întrebat ministerul de la Kiev.

În filmarea polițistului Serhii Bolvinov apare, la un moment dat, și o plăcuță de identificare a unui soldat ucrainean.

Soldații ucraineni găsesc tot mai multe camere de tortură în care au fost ținuți și „interogați” prizonierii de război luați de ruși.

Unii dintre ei au povestit prin ce au trecut, însă imaginile filmate în aceste încăperi vorbesc de la sine despre condițiile pe care au trebuit să le îndure prizonierii.

Patru avioane rusești au intrat în spațiul aerian al Poloniei și Suediei

Patru avioane de luptă rusești au intrat miercuri în spațiul aerian european, ceea ce a determinat un răspuns din partea forțelor italiene, care asigură poliția aeriană din partea NATO.

Economica.net - Franţa va trimite o fregată în Marea Neagră şi are  programate zboruri cu avionul de luptă Rafale - Economica.net

Avioane Eurofighter italiene au fost mobilizate rapid pentru a intercepta aeronavele de luptă rusești care intraseră în spațiul polonez și suedez. Aparatele rusești au fost forțate să reintre în spațiul aerian rusesc, mai precis al enclavei Kaliningrad, precizează forțele aeriene italiene într-o postare pe Twitter, transmite digi24.ro.

Matthias Eichenlaub, ofițer de presă al NATO, a declarat pentru „Newsweek” că Italia asigură misiunea de poliție aeriană a Alianței în regiunea baltică. El a mai spus că avioanele NATO din această regiune „interceptează în mod regulat avioane militare rusești care nu respectă regulile internaționale de siguranță aeriană”.

Incidentul survine într-un moment de tensiuni ridicate între Rusia, pe de o parte, și Occident și Ucraina, pe de altă parte.

Moartea Reginei Elisabeta a II-a, în marile metropole. Monumente din întreaga lume s-au luminat în semn de omagiu pentru suverană
Articolul anterior
Ucraina ar putea relua orașul Kupiansk în 72 de ore. Soldații ruși dezertează și își abandonează uniformele
Articolul următor