Distinsul medic obstetrician-ginecolog Mihail Strătilă a decedat în urma complicațiilor cauzate de virusul Covid-19

Sistemul medical din țara noastră a mai pierdut un reputat medic și cercetător.

separator

Ministerul Sănătății anunță decesul medicului Mihai Strătilă, Șeful Centrului Naţional de Sănătate a Reproducerii şi Genetică Medicală, a Institutului Mamei și Copilului.

Medicul a fost internat în stare gravă cu post-pneumonie virală cauzată de infecția Covid-19, la data de 19 iulie, la Spitalul Clinic Republican.

Doctorul a fost internat cu infecția COVID-19 pe data de 22 iunie, ulterior fiind externat cu test negativ la prezența infecției COVID-19, pe data de 13 iulie.

Sistemul medical a pierdut un specialist valoros. Exprimăm sincere condoleanțe familiei îndurerate și întregului colectiv. Dumnezeu să-l odihnească în pace, se arată în comunicat.

„Un om deosebit, un coleg desăvârșit, un medic profesionist a plecat dintre noi, lăsând un gol imens. Multă tristețe și regrete eterne rămân în urma trecerii la veşnicie a celui care a fost doctorul Mihail Strătilă, care a fost alături de sistemul medical în cei peste 45 de ani de activitate, rămânând un exemplu și un reper de moralitate.

Îi vom purta recunoștință veșnică pentru devotamentul profesional și activitatea îndelungată și ireproșabilă în sistemul de sănătate a întregii Republici. Regretăm enorm plecarea sa dintre noi, care este o grea pierdere pentru întreaga comunitate medicală. Dumnezeu să-l odihnească în pace, în împărăția Sa!”, scrie Institutul Mamei și Copilului.

Mihail Strătilă a fost medic obstetrician – ginecolog, doctor în științe medicale, conferențiar cercetător, vicedirector pentru activitate organizator–metodică a Institutului de Cercetări Științifice în domeniul Ocrotirii Sănătății Mamei și Copilului în perioada 1985 – 2003, din anul 2013 a activat în calitate de Șef Centrul Sănătatea Reproducerii și Genetica Medicală a Institutului Mamei și Copilului.

100.000 de nurci, confirmate cu virusul Covid-19, vor fi sacrificate în Spania
Articolul anterior
Coronavirus: 135 de cazuri noi, confirmate în ultimele 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante