Dmitri Medvedev îl ironizează pe Joe Biden, după anunțul privind candidatura pentru al doilea mandat: „Un bunic disperat”. Postarea publicată

Fostul președinte și premier rus Dmitri Medvedev l-a catalogat marți, 25 aprilie, pe Joe Biden drept un „bunic disperat”, după ce președintele american și-a anunțat candidatura pentru realegerea sa în 2024, relatează agenția France Presse, citată de The Moscow Times.

„Biden s-a hotărât. Un bunic disperat”, a scris Medvedev pe contul său de Telegram despre liderul american în vârstă de 80 de ani.

„Dacă aș fi în locul armatei americane, aș crea rapid o servietă falsă cu coduri nucleare false în cazul în care ar câștiga, pentru evitarea unor consecințe ireparabile”, a adăugat Medvedev. Marți, Joe Biden și-a anunțat oficial candidatura pentru un nou mandat la Casa Albă, „pentru a termina treaba” începută, și a declarat că luptă pentru a salva democrația americană de „extremiștii” republicani.

sursa

România, devastată de ape! Un bărbat și-a dat viaţa pentru a-şi salva soţia din faţa viiturii. Mărturiile cutremurătoare ale femeii: „M-a suit pe mine pe scară”

Bărbatul ucis de viitură în Arad şi-a urcat soţia în podul casei cu câteva clipe înainte de a fi luat de torenţi cu tot cu bucătărie. Femeia a fost salvată de pompieri, în cupa unui excavator. Bilanţul furtunilor din ultimele 24 de ore este dramatic: sute de persoane evacuate din calea puhoaielor, drumuri şi poduri distruse, case avariate de ape, transmite Observator

Imagini ale neputinţei în faţa naturii dezlănţuite au fost surprinse în satul arădean Buceava-Șoimuș. Un fiu priveşte disperat cum mama sa, o femeie de 67 de ani, a rămas prizoniera apelor. Tatăl său a fost luat pe sus de viitură din propria casă.

Fiul victimei: A salvat-o pe maică-mea şi a zis că se întoarce în bucătărie după ceva şi l-a luat cu tot cu bucătărie. Acum încerc s-o salvez pe maică-mea. A sunat un vecin că era în pod la casă şi i-am zis să meargă să o coboare.

Bătrâna:Acum mi-a murit şi bărbatul. M-a suit pe mine pe scară. A coborât de pe scară şi l-a luat.

Apele învolburate i-au purtat trupul bărbatului aproape cinci kilometri, până într-un sat vecin.

„Puterea apei este atât de mare, încât efectiv a rupt jumătate din drum. Gardul din beton a fost scos din pământ cu tot cu fundaţie”, a transmis de la faţa locului reporterul Observator Iulia Pop.

Viitura de aproape un metru a măturat totul în cale

Şuvoaiele au rupt din casele oamenilor, iar maşinile au fost purtate de ape sute de metri. Totul după o rupere de nori de nici o oră.

Localnic: Am vrut să deschid porţile şi m-a luat apa. Noroc că m-am prins de poartă. Mă duceam, cine ştie pe unde mă găseau.

Localnic: Uitaţi până unde a fost apa. A avut mai bine de un metru.

Reporter: Mai salvaţi ceva de aici?

Localnic: Poate 25%. Aici totul e praf, nu se mai poate salva nimic!

Localnicii stau cu mobila și electrocasnicele în curte

Casele oamenilor sunt pline de mâl.

Localnic: E plin, plin în casă. Am fost plecaţi, când am venit n-am ştiut că e chiar aşa.

Deşi loviţi crunt de natură, oamenii au găsit puterea să se ajute unii pe alţii.

Primar comuna Brazi: Aşa ploi n-au fost niciodată! Pagube sunt foarte, foarte mari. 50,60,70 de locuinţe, un drum comunal rupt in totalitatea, nu mai stii care e vale care e râu.

Din aer, se vede forţa distructivă a torenţilor care au coborât de pe versanţi.

Mircea Fechet: Toate persoanele, fie că vorbim de judeţul Arad, fie judeţul Hunedoara, să poată să fie ajutate, sprijinite pt refacerea infrastructurii, cheltuieli pt refacerea gospodăriilor.

Fenomenele extreme au produs pagube însemnate şi în mai multe localităţi din Covasna. Râul Alba a ieşit din matcă şi a distrus un pod în construcție. Utilajele grele de câteva tone au fost luate de apă ca şi cum ar fi fost nişte jucării.

Localnicii trebuie să ocolească acum cinci kilometri ca să ajungă pe malul celălalt.

Localnic: Aşa apă n-a fost de vreo 35-40 de ani.

Localnic: Aici, în curte, apa era de un metru. Mi s-a rupt gardul şi a intrat aici, pe aci fugea pârâul. N-am dormit deloc de teamă să nu vină iar.

În curţile oamenilor, e ca în mijlocul unui lac. La Feldioara, un fuior ameninţător a apărut pe cer. O tornadă în formare s-a plimbat deasupra caselor zeci de minute.

Furtunile se opresc momentan, spun meteorologii.

Nicolae Botgros și „Lăutarii” de la Chișinău, invitați la Zilele Comunei Putna

„Lăutarii” din Chișinău dirijați de maestrul Nicolae Borgros și Sofia Vicoveanca vor urca pe scena de la Putna de Zilele Comunei.

Concertul va avea loc pe 2 iulie, cu sprijinul Primăriei comunei Putna și Asociației pentru Dezvoltare Locală Putna.

„Se apropie 2 Iulie și lume multă va veni la Putna. Încercăm, ca de fiecare dată, să fim la înălțimea așteptărilor dumneavoastră! Este marea noastră sărbătoare, e prilej de bucurie”, a declarat primarul comunei Putna, George Coroamă.

Publicul va putea aplauda și alți interpreți talentați de muzică populară – Ion Paladi, Constantin Enceanu, Ilie Caraș, Constantin Bahrin, Dana Dăncilă, Loredana Călin, Alexandra Dan, Ansamblul „Ștefan Vodă” din R. Moldova și Maria Luiza Mih.

Pentru iubitorii muzicii folk vor concerta Andrei Păunescu și Vanghele Gogu. Nu va lipsi nici muzica pop, Irina Rimes fiind de asemenea invitată să participe la acest spectacol.

Pentru gospodarii satului va fi organizată și o paradă a cailor bucovineni.

Nicolae Botgros și „Lăutarii” de la Chișinău, la Zilele Comunei Putna

sursa

O profesoară de acordeon din Franța a stabilit un nou record mondial. Ce a putut să facă?

O franțuzoaică își doboară propriul record mondial, cântând la acordeon timp de peste 75 de ore, 26 de minute și 8 secunde. Christelle De Franceschi a cântat timp de trei zile consecutive, fără niciun moment de pauză. Acordeonistă de la vârsta de șapte ani, aceasta a trebuit să se supună unei pregătiri fizice solicitante pentru a reuși în provocarea sa.

O franțuzoaică doboară recordul mondial la acordeon. Aceasta a cântat la instrument non-stop timp de trei zile, scrie TF1, conform Alephnews.

Aceasta a stabilit un record mondial, cântând la acordeon timp de peste 75 de ore, 26 de minute și 8 secunde. Este o performanță pentru Christelle De Franceschi, care a cântat timp de trei zile consecutive, fără niciun moment de pauză.

În acest fel, ea și-a depășit propriul record mondial, care era de 51 de ore și 43 de minute. Performanța ei ar putea fi certificată în curând de Cartea Recordurilor Guinness.

În fața a peste 200 de spectatori adunați în fața primăriei din Hergnies, orașul său natal, femeia și-a sărbătorit victoria cu emoție. Acordeonistă de la vârsta de șapte ani, ea a trebuit să se supună unei pregătiri fizice solicitante pentru a reuși în provocarea sa.

Fostă profesoară de acordeon, Christelle se antrenează și pentru a fi o sportivă desăvârșită. Christelle de Franceschi merge pe jos, practică Krav-maga și o artă marțială rusă. Pentru a o ajuta să își doboare recordul, ea a apelat la ajutorul a trei antrenori. Un antrenor sportiv, un antrenor mental și un mentor de viață i-au dat o mulțime de sfaturi despre cum să își găsească energia în timpul maratonului muzical. În timpul acestei provocări, acordeonistul a avut voie doar o pauză de cinci minute la fiecare oră.

Startul a fost dat miercuri, 21 iunie. Deși până vineri seară muziciana și-a depășit propriul record mondial de 2022, ea a fost hotărâtă să cânte la instrumentul său cât mai mult timp. Ea a reușit să reziste o a treia noapte consecutivă. „Două băi în apă rece și o ceașcă de cafea la 4 și 5 dimineața au ajutat-o să reziste”, a declarat unul dintre organizatorii evenimentului pentru France Bleu. În cele din urmă, sâmbătă, 24 iunie, la ora 18.40, ea a cântat ultima notă la acordeon.

Mândră de reușita sa, aceasta a mulțumit călduros susținătorilor săi. Christelle de Franceschi trebuie acum să își finalizeze cererea pentru ca recordul său să fie aprobat. Intervievată de La Voix du Nord, muziciana „nu închide ușa” unei a treia încercări de a-și bate recordul mondial. Cu toate acestea, pentru moment, ea explică faptul că vrea să se dedice altor proiecte.

Nu scăpăm de ploi. Prognozele meteorologilor
Articolul anterior
Uimitor! O cofetară din Chișinău a luat trei cuțite în show-ul ”Chefi la cuțite”. Cu ce a impresionat jurații
Articolul următor