Doar 10 țări de pe mapamond nu au raportat nici un caz de Covid-19

COVID-19 a ajuns până în acest moment în aproape toate țările de pe planetă. Excepția este reprezentată de 10 țări – toate fiind state-insulă din Pacific, relatează BBC.

separator

Faptul că aceste țări au raportat 0 cazuri de infectare nu înseamnă, însă, că pandemia nu le-a afectat grav economiile, mai ales în contextul în care ele depind de turism, transmite Digi24.ro.

Fără a pune la socoteală Coreea de Nord și Turkmenistan, țările fără cazuri raportate de Covid-19 sunt:

Palau
Micronezia
Insulele Marshall
Nauru
Kiribati
Insulele Solomon
Tuvalu
Samoa
Vanuatu
Tonga

Palau, de exemplu, este o țară aproape complet dependentă de turism. În 2019, 90.000 de turiști au venit în această țară din Pacific, un număr de cinci ori mai mare decât întreaga sa populație. În 2017, FMI evalua că turismul reprezenta 40% din PIB-ul acestei țări.

Situația a fost afectată grav, însă, din momentul declanșării pandemiei de coronavirus. Granițele țării au fost închise în martie și au rămas așa. Chiar și în condițiile în care țara a raportat 0 cazuri, COVID-19 a afectat puternic economia.

Situația este similară în celelalte țări menționate. În Insulele Marshall, impactul asupra turismului a fost major – camerele de hotel ocupate anterior în proporție de 75-88% au ajuns la o rată de ocupare de 3-5%.

Mai mult, și pescuitul a avut de suferit în Insulele Marshall de pe urma pandemiei. Pentru a evita apariția unei epidemii locale, ambarcațiunile de pescuit au primit interdicții de a andoca în porturi dacă au oprit, anterior, într-un port dintr-o țară care are raportate cazuri de infectare. Alte ambarcațiuni trebuie să rămână în larg timp de 14 zile înainte de a putea intra în port. Exporturile de pește din această țară din mijlocul oceanului s-au prăbușit în ultimele luni, în condițiile de pandemie.

27 de accidente rutiere au avut loc în weekend: 6 morți, între care un copil de 6 ani, și 32 de răniți
Articolul anterior
Tânăra mamă, internată de 5 săptămâni la reanimare cu Covid-19, a decedat
Articolul următor
Alte articole interesante