Doar 279 de persoane s-au vaccinat la maratonul de la Cetatea Soroca

Potrivit autorităților, 279 de persoane au ales să se vaccineze în cadrul maratonului organizat la Cetatea Soroca.

Vaccinare cu peisaje spectaculoase la Soroca: Câți oameni s-au imunizat

Vizitatorii au fost informați despre importanța și beneficiile vaccinării.

Acțiunile s-au desfășurat cu suportul Asociației Studenților şi Rezidenților din cadrul USMF „Nicolae Testemițanu”, medicilor de familie, lucrătorilor medicali din cadrul Centrului de Sănătate Publică Soroca, dar și administrației Cetății Soroca.

Evenimentul a avut loc în cadrul campaniei „Vaccinează-te pentru a călători în siguranță”, organizat de MSMPS în colaborare cu Asociația Națională pentru Turism Receptor. „Pentru următoarea perioadă, planificăm mobilizarea echipelor mobile în mai multe localități, mai ales în zonele rurale pentru a creşte rata de acoperire vaccinală până la începutul toamnei, atunci când am putea avea un alt val de îmbolnăviri. Totodată, sunt importante acele măsuri care nu necesită investiții şi sacrificii pentru a menține protecția împotriva infectării, cum ar fi evitarea locurilor aglomerate, purtarea măştii de protecție, spălatul pe mâini”, afirmă secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Denis Cernelea.

Actualmente, în Republica Moldova activează 535 de puncte de vaccinare împotriva COVID-19. Doar sâmbătă, în urma intensificării campaniei de imunizare, au fost vaccinate circa 14.000 de persoane. Mai exact, au fost organizate mai multe echipe mobile care au mers din casă în casă pentru a informa cetățenii despre beneficiile vaccinării și pentru a imuniza doritorii de a se proteja de virus.

De la debutul campaniei de imunizare, mai mult de jumătate de milion de persoane au fost imunizate cu prima doză de ser, iar în total au fost administrate peste 800.000 de doze de vaccin contra COVID-19.

Emiratele Arabe Unite au comandat ,,ploi artificiale” pentru a opri valul puternic de căldură
Articolul anterior
De ce cresc cazurile de Covid în Israel, cea mai vaccinată țară din lume
Articolul următor
Alte articole interesante