Doi ani de închisoare pentru șoferul care a lăsat-o fără picioare pe Marcela Paladi! Ce prejudiciu va achita

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a condamnat pe Gheorghe Begu, șoferul mașinii care a lăsat-o fără ambele picioare pe Marcela Paladi, la doi ani de închisoare în penitenciar tip deschis și la un an și jumătate la închisoare cu suspendare condiționată pe un termen de probă de trei ani.  De asemenea, instanța a decis să-i anuleze dreptul de a conduce tot pentru trei ani, scrie ziua.md

Instanța l-a mai obligat pe Begu să-i achite Marcelei Paladi un prejudiciu de două milioane de lei. Begu nu a fost prezent în sala de judecată în momentul pronunțării deciziei.

Mesajul forțelor Wagner pentru Putin: ,,Venim să te luăm!”. Mercenarii se îndreaptă spre Moscova, tancuri pe autostrăzi

Forțele miliției Wagner se îndreaptă sâmbătă către Moscova, după ce șeful lor, Evgheni Prigojin, a inițiat o lovitură militară împotriva lui Putin și a regimului său, care vede îngrozit cu mercenarii au cucerit orașe cheie rusești, batjocorindu-l pe președintele, care i-a numit „trădători”.

Camioanele blocheaza autostrada M-2 langa podul Cadets Podolsk din regiunea Moscova Foto Profimedia

Camioanele blocheaza autostrada M-2 langa podul Cadets Podolsk din regiunea Moscova Foto Profimedia

Unitatea a trecut prin orașul Voronej și avansează spre Moscova, întâmpinând o rezistență neglijabilă. Un depozit imens de petrol a fost văzut în flăcări în oraș, cu un elicopter în aer în acel moment.

Filmările de pe rețelele de socializare au arătat convoai mari de trupe care se îndreaptă spre nord din Voronej, și despre care se crede că sunt mercenari Wagner. De asemenea, se spune că alte grupuri de mercenari se află în drum spre alte orașe cheie, inclusiv Krasnodar și Volgograd.

Putin a răspuns prin creșterea securității la Moscova, mobilizând trupele care urmează să-l apere de wagnerioți și cerând armatei să se ralieze în jurul președintelui .

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, acum vicepreşedinte al Consiliului rus de Securitate, îi îndeamnă pe ruşi să se unească în jurul lui Vladimir Putin, relatează AFP.

În regiunea Lipetsk, șoferii de autobuz atârnă pe mașini steaguri albe pentru a evita atacurile aeriene

Potrivit „Mediazone”, autostrada M-4 Don este încă blocată în mai multe locuri. Potrivit unor informații neconfirmate, Forțele Aerospațiale Ruse au efectuat deja mai multe atacuri asupra mașinilor, în care, probabil, se aflau mercenari wagner.

O explozie ar fi avut loc în apropierea clădirii Cartierului General al districtului militar de sud din Rostov-pe-Don, surprins de PMC Wagner.

Autostrăzile federale Don, Ural și Crimeea sunt blocate, iar regimul de acțiuni antiteroriste (CTO) a fost introdus pentru prima dată la Moscova și în regiune.

Video cu discuțiile lui Prigojin cu ministrul adjunct al apărării Evkurov

Un videoclip cu Eevgheni Prigojin înconjurat de bărbați înarmați a apărut pe canalul Wagner Unloading Telegram. Aceștia s-ar afla în curtea clădirii administrative, semnele cu denumirea nu sunt vizibile, probabil că este clădirea Statului Major al Districtului Militar de Sud. Șeful PMC Wagner vorbește cu doi bărbați în uniformă militară, dintre care unul este ministrul adjunct al Apărării, fostul șef al Ingușetiei, Iunus-Bek Evkurov, al doilea seamănă cu generalul Vladimir Alekseev.

Evgheni Prigojin la Rostov pe Don Foto Profimedia 1 jpg

În timpul conversației, Prigojin susține că luptătorii Wagner au doborât deja trei elicoptere militare, deoarece armata „a lovit civili” și ar fi „distrus un autobuz cu oameni”. Interlocutorii săi răspund că nu știu nimic despre asta.

Prigojin îi cere „pe șeful Statului Major General Valeri Gherasiomo și pe ministrul apărării Șoigu”, iar până atunci promite „să blocheze orașul Rostov” și să „meargă la Moscova”.

Șeful regiunii Kursk, Roman Starovoit , a scris că nu va elimina referințele la Gruparea Wagner de pe rețelele sale de socializare.

„Regiunea Kursk a cooperat strâns cu Wagner în pregătirea echipelor de voluntari din regiunea noastră, iar eu însumi am urmat acest antrenament. După o rebeliune deschisă, mulți mă sfătuiesc să tac și să elimin orice mențiune despre acest lucru de pe rețelele de socializare ale Administrației Regionale, dar nu voi face asta. Împreună ne-am bucurat de succesul băieților când am eliberat Soledar și Artemovsk și am plâns împreună cu familiile soldaților căzuți. Ambițiile liderului nu ar trebui să taie meritele trecute ale luptătorilor obișnuiți”, a scris el.

După aceea, Starovoit a cerut lui Evgheni Prigojin „să-și abandoneze planurile, să depună armele și să prevină dezvoltarea unui conflict intern în țară”. Și înainte de asta, ca și restul șefilor regiunilor ruse, precum și autoritățile numite de ruși din teritoriile ocupate ale Ucrainei, el a scris despre necesitatea de a se uni în jurul lui Vladimir Putin.

Starea de asediu, luată în calcul de autoritățile de la Moscova. Evenimentele publice au fost anulate

Autoritățile de la Moscova se gândesc să impună stare de asediu din cauza rebeliunii lui Evgheni Prigojin, șeful grupului Wagner, ale cărui forțe au cucerit Rostov în noaptea de vineri spre sâmbătă și s-ar deplasa spre capitala Rusiei, potrivit publicației ruse independente The Moscow Times.

Începând de vineri seară, autoritățile locale din Moscova verifică subsolurile caselor și terenurile din apropierea lor, a relatat Meduza, citând o sursă apropiată primăriei.

Sursa a precizat că regimul de „operațiune antiteroristă” declarat la Moscova permite instituirea stării de asediu, dar încă nu s-a luat o decizie în acest sens cu toate că „lucrurile se pot schimba”.

Astfel, forțele de ordine pot monitoriza toate conversațiile telefonice și mesajele din mesagerii online, să deconecteze comunicațiile, să inspecteze și să confiște vehiculele personale și bunurile cetățenilor și să intre în spațiile rezidențiale.

Noaptea, pe străzile din Moscova au fost observate vehicule militare în fața clădirilor guvernamentale, iar dimineața au apărut baraje rutiere cu la intrările în oraș.

Informațiile privind blocarea traficului la intrările și ieșirile din Moscova „nu corespund realității”, a declarat primarul Serghei Sobyanin.

Dificultățile pot apărea din cauza intensificării inspecțiilor, a explicat el.

Sobyanin a îndemnat la calm și a reamintit că președintele Vladimir Putin a făcut apel la unitate în discursul de sâmbătă.

Evenimentele publice din Moscova au fost anulate pentru cel puțin o săptămână. Sursa Meduza a sugerat că interdicția acestora ar urma să fie apoi prelungită.

O altă sursă Meduza de la primăria Moscovei a declarat că 100.000 de camere de supraveghere funcționează în capitală și că starea lor este monitorizată.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că măsurile de securitate au fost întărite în oraș și că a fost introdus „un control suplimentar pe șosele”.

Evgheni Prigojin, fondatorul PMC Wagner, a declarat, în cadrul unei întâlniri la Rostov pe Don cu ministrul adjunct rus al apărării, Yunus-Bek Evkurov, și cu șeful adjunct al Statului Major, Vladimir Alekseyev, că „mergem la Moscova”.

Medvedev neagă că a fugit din Moscova și transmite un mesaj halucinant pentru evitarea unei „catastrofe universale”

Secretariatul vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, a negat informația conform căreia politicianul ar fi părăsit Moscova. De altfel, Medvedev i-a îndemnat pe ruși să se unească în jurul lui Vladimir Putin, împotriva rebeliunii Wagner.

Ex Russian President Medvedev Has Become a Key Warmonger Since Ukraine  Invasion

Medvedev, asistenții săi și secretariatul se află la locurile lor de muncă și își îndeplinesc sarcinile, a spus Osipov.

Într-un mesaj pe Telegram, Medvedev a transmis că pentru a se preveni o scindare națională este nevoie ca rușii să unească în jurul lui Putin, scrie Digi24.

„Adunarea în jurul președintelui nostru și al comandantului suprem al forțelor armate ale țării este crucială pentru înfrângerea inamicului extern și intern, care încearcă să ne sfâșie Patria, și pentru salvarea statului nostru.

Divizarea națională și trădarea ar duce la cea mai mare tragedie care a avut loc vreodată și la o catastrofă universală. Nu vom lăsa să se întâmple. Inamicul va fi zdrobit. Victoria va fi a noastră”, a spus el, potrivit sursei citate.

Țara care oferă 200 de euro ca să-ți repari gadgetul. UE vrea să impună acest lucru
Articolul anterior
100 de cupluri infertile din Chișinău vor putea face gratuit procedura de fertilizarea in vitro. Ce condiți trebuie să întrunească
Articolul următor