Doi antrenori, care au forțat-o pe atleta să se întoarcă în Belarus, au rămas fără acreditări la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Doi antrenori din Belarus au rămas fără acreditări la Jocurile Olimpice de la Tokyo în urma incidentului legat de încercarea de a o întoarce forțat în țară pe sportiva Kristina Timanovskaia,  transmite BBC.

Comitetul Olimpic Internațional (COI) a confirmat că Artur Shimak și Iuri Maisevich au părăsit Satul Olimpic. O anchetă este în desfășurare. Cazul Krystina Timanovskaya a atras atenția globală după ce atleta belarusă Kristina Timonovskaia care a declarat că a fost obligată să se retragă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi ameninţată cu repatrierea forţată pentru că a criticat federaţia naţională de specialitate pe reţelele sociale.

Atleta care a primit luni o viză umanitară din partea Poloniei a declarat că se teme că va fi încarcerată dacă se întoarce în ţara ei, care a văzut mii de arestări şi exilări forţate ale opozanţilor, precum şi lichidarea multor ONG-uri şi media independente.

Într-un interviu exclusiv acordat pentru Reuters, la Varșovia, joi, 5 august, atleta a spus că familia ei se temea că va fi trimisă într-o secție de psihiatrie dacă se va întoarce în Belarus și că bunica ei o sunase pentru a o ruga să nu se întoarcă.

O femeie din Trușeni a născut acasă, fiind asistată de echipa PAMU
Articolul anterior
Adevăratul motiv despre crima teribilă de la Bălți, în care un bărbat a împușcat un om de afaceri și apoi s-a strangulat
Articolul următor