Doi bărbați din Capitală, loviți pe zebră de către o mașină de taxi

Doi pietoni au fost loviți de un taximetrist în timp ce travesau strada la zebră.Accidentul rutier s-a produs ieri, 13 decembrie, la ora 22:00 pe strada Constantin Vârnav din Capitală.

separator
La fața locului imediat s-a deplasat un echipaj al secției documentare accidente rutiere și ofiterul de urmărire penală din cadrul Direcției de Poliție Chișinău.

Contactat de știri.md, ofițerul de presă Natalia Stati a declarat că oamenii legii au stabilit că automobilul de model Dacia, ce aparține unei firme de taxi, condus de un șofer de 42 de ani, în preajma trecerii pentru pietoni a tamponat doi bărbați.

În urma impactului, una dintre victime de 65 de ani a fost transporatată la spital. Șoferul a fost testat cu aparatul Drager, care a arătat că acesta nu a consumat băuturi alcoolice.

Totodată, conducătorul auto le-a declarat polițiștilor că în timp ce se deplasa cu spatele nu a observat pietonii, tamponând pe unul dintre ei.  De asemenea, din spusele medicilor, victima era în stare de ebrietate. Pe cazul dat a fost inițiat un proces penal, iar în dependență de leziunile corporale va fi luată o hotărâre conform legislației.

Turismul din Grecia se schimbă radical! În plin sezon estival, autoritățile introduc noi reguli pe plaje

În plin sezon estival, autoritățile din Grecia introduc noi reguli pe plaje. Supraaglomerarea nu mai este deloc tolerată, așa că turiștii români care se pregătesc să plece în vacanță pe insulele grecești trebuie să se informeze și să știe ce au de făcut, scrie evz.ro.

Cea mai vizitată țară de pe glob în perioada verii, Grecia, introduce reguli de ultimă oră împotriva supraaglomerării de pe plaje. Autoritățile nu mai sunt deloc tolerante și dau amenzi uriașe.

Concret, turiștii care ajung de acum încolo pe plajele însorite din Grecia trebuie să știe că nu mai pot închiria umbrele și șezlonguri oricum și de la oricine. Astfel de persoane sunt atent monitorizate și dacă nu au la vedere informațiile privind obiectele destinate închirierii și numărul acestora se aleg cu amenzi foarte mari.

Noile reguli sunt clare. Doar 30 la sută din suprafața cu nisip poate fi ocupată de scaunele pliabile, restul fiind destinat celor care preferă să stea pe prosoape.

Turiștii care observă că legea este încălcată, iar plaja este aglomerată cu șezlonguri pot raporta abuzul printr-o aplicație conectată la serverele Ministerul Finanțelor din Grecia.

Șezlongurile trebuie să fie amplasate la cel puțin 4 metri de țărm.

Căprioare eliberate din captivitate! Doi pui, găsiți într-o gospodărie din Nisporeni

Inspecția pentru Protecția Mediului Nisporeni a primit un apel telefonic, precum, că un locuitor al s. Odobești, r-nul Nisporeni, ține în captivitate două căprioare. Inspectorii au mers la fața locului, ei au ridicat  căprioarele și le-au transmis Ocolului Silvic Grozești. După un control veterinar căprioarele au fost eliberate în habitatul lor natural, informează unica.md cu referire la un comunicat al Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Persoana vinovată de săvârșirea contravenției a fost citată la sediul IPM Nisporeni pentru a fi sancționată conform prevederilor  legislației de mediu. 

Inspectoratul pentru Protecția Mediului își exprimă recunoștința față de cetățeanul care a alertat inspectorii de mediu și îndeamnă toți locuitorii să urmeze acest exemplu, contribuind activ la protejarea și conservarea faunei.

O fetiță de 11 ani și tatăl ei au murit după ce au fost loviţi de fulger pe munte

Un tată şi fiica sa în vârstă de 11 ani au murit după ce au fost loviţi de fulger în Munţii Balcani din Bulgaria, informează DPA citat de stirileprotv.ro.

Bărbatul şi cei doi copii ai lui se aflau în drumeţie în apropiere de vârful Kupena, care are înălţimea de 2.169 metri, a relatat luni televiziunea de stat BNT.

Fiul acestuia, în vârstă de 13 ani, a fost salvat de un elicopter militar după ce băiatul a alertat serviciile de urgenţă în urma fulgerului.

Potrivit relatării, bărbatul decedat, în vârstă de 47 de ani, era un alpinist experimentat. Cu toate acestea, el a întreprins acea drumeţie montană în condiţii meteorologice nefavorabile, au precizat serviciile de urgenţă. 

De la ce vârstă să laşi copilul să-şi aleagă singur hainele
Articolul anterior
Copiii din grădinițe vor primi cadouri gratuite de Crăciun
Articolul următor