Doi bunici care își cresc singuri nepoții, au rămas fără casă în sâmbăta Paștelui

Doi bătrâni din Orhei, care își cresc singuri nepoții, au rămas fără acoperiș deasupra capului. Chiar în sâmbătă Paștelui, casă lor a fost făcută scrum în urmă unui incendiu puternic. Oamenii au rămas fără bani, acte și haine și nu știu încotro s-o apuce.

separator
Era sâmbătă Paștelui când femeia s-a trezit dimineață și a simțit un puternic miros de fum. Când a deschis ușa de la bucătărie, a văzut că flăcările deja au început să mistuie totul în jur și a fugit să-și trezească soțul și pe cei doi nepoți.

„- Am avut noroc că ușile erau închise și nu am murit în somn.” Oamenii au ieșit afară în hainele în care au dormit, singurele care le-au mai rămas după incendiu. Vecinii au sărit în ajutor, iar pompierii veniți la față locului au vărsat tone de apă, timp de 2 ore, până au stins focul.

Mobilă din casă încape acum într-un colț din curte. Frigiderul, aragazul, dulapurile și patul sunt toate arse. După ce tot ce au agonisit o viață a dispărut în câteva ore, bătrânii spun că au ajuns la capătul disperării.

Vecinii i-au ajutat cu ce au putut. Unii le-au adus bani, alții – haine. Greutățile au venit una după altă în această familie. Acum doi ani, mama copiilor a murit răpusă de cancer, iar tatăl i-a lăsat, așa că băieții au rămas doar în grijă bunicilor. Câteva fotografii au rămas, că prin minune, neatinse în totalitate de flăcări, dar și speranța că într-o zi vor avea, din nou, acoperiș deasupra capului, așa că și cel mai mic ajutor le este binevenit.

Reportaj realizat de Prot TV Chișinău

Care este motivul pentru care alimentele procesate cresc alarmant riscul de cancer?
Articolul anterior
Alertă. Au fost trase focuri de armă la o florărie din sectorul Buiucani
Articolul următor
Alte articole interesante