Doi cetățeni moldoveni se află printre cei 3.700 de pasageri blocați pe nava de croazieră Diamond Princess, din cauza coronavirusului

Pe data de 5 februarie autoritățile japoneze au anunțat despre plasarea în carantină, pentru o perioadă de 14 zile, a membrilor echipajului și pasagerilor vasului maritimvasului de croazieră „Diamond Princess”, intrat în portul Yokohama pe data de 3 februarie.

separator
Doi, dintre cei 2.666 de pasageri și 1.045 membri ai echipajului, aflați la bordul vasului menționat, sunt cetățeni ai Republici Moldova.

Cetățenii moldoveni au informat Misiunea Diplomatică din Japonia că ei cooperează cu autoritățile japoneze și efectuează teste medicale zilnice. În momentul de față, aceștia nu manifestă simptome ale virusului, iar starea generală de sănătate este bună.

Ambasada Republicii Moldova la Tokyo menține legătura permanentă cu cei doi moldoveni și anunță că în cazuri de urgență, cetățenii țării noastre aflați în Japonia pot contacta misiunea diplomatică la numărul +810 80 8850 7372.

Amintim că cel puţin 10 persoane aflate la bordul navei de croazieră au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus, au anunţat miercuri autorităţile japoneze.

O femeie a dispărut fără urmă. Poliția și rudele cer ajutorul oamenilor
Articolul anterior
O femeie de 37 de ani, care nu știa că este însărcinată, a născut un băiețel
Articolul următor
Alte articole interesante