Doi copii din Edineț, găsiți rătăciți în plină noapte pe o stradă din Chișinău

Noaptea trecută, doi minori fără supraveghere au fost depistați de carabinierii care asigurau ordinea publică în preajma sediului Ambasadei României, de pe strada Bucureşti din municipiul Chișinău. Copiii se deplasau fără supraveghere prin ploaie.

separator
Fiind întrebați, copiii, de 11 și, respectiv, 5 ani, au spus că sunt frați și că vin de la Edineț. Minorii le-au mai povestit carabinierilor că un bărbat necunocut i-ar fi ademenit la el în mașină și le-a propus să se plimbe prin capitală, iar ei au acceptat.

Din declarațiile minorilor: -Ce căutați aici?/-Un om ne-a adus./-Dar unde v-a adus?/-Aici./– De unde v-a adus?/-De la Edineț./-Cu ce scop v-a adus aici?/-Nu știu./-Pe la ce oră ați ajuns în capitală?/-Dimineața./-Cu ce v-a adus?/-Albă.-Cum albă? Era mașină, autobuz sau rutieră?/-Nu știu.-Cine e el pentru voi?/-Nu știu.

Totodată, minorii le-ar fi spus carabinierilor că urmau să ia un taxi pentru a ajunge acasă, bani însă pentru a achita drumul, nu au. La fața locului a fost chemat și un echipaj de poliție, iar micuții au fost duși la IP Buiucani pentru a stabili toate circumstanțele. Oamenii legii au stabilit că cei doi frați sunt, într-adevăr din Edineț și provin dintr-o familie nevoiașă. Acum cei doi copii se află la Institutul Mamei și Copilului, iar oamenii urmează să hotărască, împreună cu autoritățile din Edineț cum vor cataloga cazul. Părinții celor doi băieți riscă să fie amendați cu 900 de lei pentru neîndeplinirea obligaţiilor de întreţinere, de educare şi de instruire a copiilor, transmite echipa.md.

Ninge spectaculos în mai multe localități din Moldova!
Articolul anterior
Ultima oră! Un avion s-a prăbușit pe aeroportul din Istanbul
Articolul următor
Alte articole interesante