Doi dintre cei cinci moldoveni evadaţi dintr-o închisoare din Rusia au fost prinşi

Poliția din Rusia i-a reținut pe doi dintre cei cinci fugari dintr-un centru de detenție temporară din regiunea Moscovei, anunţă forţele de ordine ruse.

Se menționează că Denis Grozavu în vârstă de 35 de ani și Ivan Țurcanu în vârstă de 34 de ani se ascundeau într-un apartament închiriat în regiunea Podolsk. Împreună că ei au fost reținuți un bărbat și o femeie care închiriau apartamentul. Aceștia sunt bănuiți de complicitate la evadare sub formă de oferire a adăpostului, transmite echipa.md.

Toți cei patru au fost aduși la departamentul de afaceri interne teritorial, ceilalți fugari sunt căutați în continuare.

Cinci deținuți au evadat în noaptea de 6 august din centrul de detenție temporară din orașul Istra, regiunea Moscova, Federația Rusă. Toți cei cinci sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Procuratura moscovită a anunțat că evadații nu sunt înarmați și nimeni nu a fost rănit în timpul evadării.

Poliția nu exclude că deținuții au reușit să rupă tava pentru alimente și să descuie lăcata, evadând prin ușa din spate. Comisia de anchetă afirmă că deținuții au deschis lacătele din celulă cu ajutorul unei șurubelnițe, instrument interzis în penitenciar. TASS susține că deținuții ar fi putut evada cu ajutorul poliției.

Poliția nu exclude că inculpații ar fi putut să plece dimineața devreme cu unul dintre trenurile electrice, deoarece camerele de luat vedere au arătat că cei cinci s-au îndreptat în direcția căii ferate.

Potrivit TASS, unul dintre evadați este Alexandru Mavridi, un inculpat de asasinarea proprietarului „Imperiului cărnii”, Vladimir Marugov. Potrivit versiunii anchetei, Mavridi, împreună cu Pașa Ahmedov, l-au ucis pe Marugov pe 2 noiembrie 2020 dintr-un arbalet.

Pe lângă acesta, din izolator au evadat Ion Țurcanu, Alexandru Butnaru, Denis Grozavu și Nicolae Teterea. Toți cinci sunt originari din Republica Moldova.

Cei cinci sunt căutați nu doar în regiunea Moscovei, ci și în Moscova și în regiunile învecinate. Ultima dată aceștia au fost văzuți pe o cameră de înregistrare amplasată pe o casă din Istra.

Panică într-un tren de pasageri după ce locomotiva a luat foc
Articolul anterior
Dezastru la spitalul raional din Cahul
Articolul următor