Doi diplomați morți după un atentat cu explozibil la ambasada Rusiei la Kabul

Un atacator sinucigaş şi-a detonat explozibilul în apropierea intrării în Ambasada Rusiei la Kabul, a anunţat luni poliţia afgană, adăugând că atacatorul a fost împuşcat mortal de gărzi înarmate în momentul în care se apropia de poartă, scrie digi24.ro.

.

Un atacator sinucigaş şi-a detonat explozibilul în apropierea intrării în Ambasada Rusiei la Kabul, a anunţat luni poliţia afgană, adăugând că atacatorul a fost împuşcat mortal de gărzi înarmate în momentul în care se apropia de poartă.

„Înainte de a ajunge la ţintă, atacatorul sinucigaş a fost recunoscut şi împuşcat de gărzile (talibane) de la ambasada rusă… nu există deocamdată informaţii despre victime”, a declarat pentru agenţia de presă britanică Mawlawi Sabir, şeful circumscripţiei de poliţie în care a avut loc atacul, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Rusia este una dintre puţinele ţări care şi-au menţinut ambasada la Kabul după ce talibanii au preluat controlul asupra Afganistanului, în urmă cu mai bine de un an. Deşi Moscova nu recunoaşte oficial guvernarea talibană, cele două părţi au purtat discuţii pe tema unui acord privind furnizarea de benzină şi a altor mărfuri, aminteşte Reuters.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/atac-sinucigas-langa-poarta-ambasadei-rusiei-de-la-kabul-atacatorul-s-a-detonat-dupa-ce-a-fost-impuscat-2071155

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Rușii au atacat Odesa și Nikolaev cu rachete Iskander, în această dimineață

Forțele armate ruse au efectuat lovituri cu rachete în regiunea Odesa și Nikolaev. Invadatorii au tras asupra unei infrastructuri industriale din regiunea Odesa și a unui bloc de apartamente din Nikolaev, informează presa ucraineană.

Ракетный удар по Николаеву

În dimineața zilei de 1 octombrie, trupele ruse au lansat două rachete Iskander în regiunea Odesa. A fost distrusă o instalație de infrastructură industrială. Stația electrică și mai multe clădiri din jur au fost avariate. În plus, într-unul dintre garaje a izbucnit un incendiu, dar a fost stins rapid. Nimeni nu a fost rănit în atac.

Atacul cu rachetă asupra regiunii Nikolaev.

Primarul orașului Nikolaev, Alexander Senkevich, a spus că noaptea trupele ruse au atacat orașul cu rachete S-300. Drept urmare, obuzul a lovit un bloc de locuințe, apartamentele de la etajele 4 și 5 au fost distruse. Au fost avariate și mașinile parcate în curte, iar geamurile din casele din jur au fost explodate.

Potrivit primarului, nu s-au înregistrat victime, unii locatari au suferit răni ușoare.

Pe șantier lucrează utilitățile publice, curăță zona de sticlă și moloz și, de asemenea, eliberează drumul.

Обстрел Николаева
Обстрел Николаева
Обстрел Николаева

Rusia, principala sursă de transferuri bănești în Moldova în semestrul II al acestui an

După ce în ultimii ani s-a atestat o scădere continuă a volumului de transferuri de mijloace bănești din Rusia în Republica Moldova, în trimestrul II al acestui an situația s-a inversat.

Semn rău? Lumea caută adăpost în banii americanilor. Preferă bancnotele de  100 de dolari

Astfel, datele Băncii Naționale a Moldovei arată că, în trimestrul I al acestui an, persoanele fizice din Republica Moldova au primit prin intermediul băncilor licențiate transferuri de mijloace bănești din Rusia de doar 27 milioane de dolari, fiind depășită de cinci state (Israel, Italia, Germania, Franța și SUA), transmite mold-street.com.

În trimestrul II din 2022, însă, volumul transferurilor de mijloace bănești din Rusia a crescut brusc de aproape patru ori, față de primele trei luni ale acestui an, ajungând la 107,2 milioane de dolari. Comparativ cu aceeași perioadă din 2021, creșterea este de două ori și ceva.

BNM nu oferă o explicație acestui fenomen, dar el ar putea avea legătură directă cu războiul din Ucraina.

200 de apeluri pe zi. Tot mai mulți soldați ruși sună la Forțele Armate ale Ucrainei pentru a afla cum să se predea

După anunțul mobilizării în Federația Rusă, numărul apelurilor la Forțele Armate ale Ucrainei este în continuă creștere, transmite presa ucraineană. Soldații ruși care se predau vor primi trei mese pe zi, îngrijiri medicale și contact cu familiile lor.

Russian troops in Belarus 'direct threat' to Lithuania – minister - LRT

Vitaly Matviyenko, coordonatorul proiectului ,,Vreau să trăiesc”, a declarat într-un briefing că din 18 septembrie au primit peste 2.000 de apeluri de la ruși pe tema predării.

,,Din 18 septembrie, proiectul „Vreau să trăiesc” a procesat peste 2.000 de apeluri din partea membrilor armatei ruse, care nu vor să urmeze ordinele criminale ale lui Putin și să lupte împotriva Ucrainei. Au învățat cum să se predea. Desigur, odată cu mobilizarea din Federația Rusă, numărul de apeluri este doar în creștere”, a spus Matvienko.

După cum spune funcționarul, algoritmul de predare a fost deja elaborat în detaliu – există un canal de telegramă și numere de linie fierbinte ce pot fi contactate.

În timpul dialogului, partea ucraineană explică cum și în ce circumstanțe este posibil să se predea.

Se subliniază că Ucraina garantează tuturor prizonierilor de război respectarea Convențiilor de la Geneva: trei mese pe zi, îngrijiri medicale și posibilitatea de a contacta rudele.

Doi foști angajați ai ”MoldovaGaz”, trimiși în judecată după ce au angajat fictiv o persoană și au ridicat salarii de sute de mii de lei timp de 3 ani
Articolul anterior
Opozanții din Italia pun la îndoială sancțiunile împotriva Rusiei: ,,Oamenii plătesc facturi de două, chiar de patru ori mai mari”
Articolul următor