Doi îndrăgostiţi, forţaţi de părinţi să se despartă din cauza culorii pielii, s-au căsătorit după 39 de ani

Un cuplu forţat să se despartă în adolescenţă din cauza familiilor care nu i-au lăsat să fie împreună din cauza considerenţelor rasiste, având o culoare a pielii diferită unul faţă de celălalt, s-au căsătorit 40 de ani mai târziu, după ce s-au reîntâlnit prin Facebook.

Penny Umbers, în vârstă de 60 de ani a povestit despre cum a renunţat la viaţa în Marea Britanie, unde lucra ca asistent executiv, pentru a locui cu Mark Bethel, în vârstă de 61 de ani, în Bahamas.

Elevă a unei şcoli private, la vârsta de 16 ani, s-a îndrăgostit de Bethel în anii ‘70, când el plecase din Nassau, Bahamas, pentru a se înscrie la Trent College, o şcoală publică lângă Nottingham. Cei doi au continuat să studieze la universități separate din Londra, unde, fără ca domnișoara Umbers să știe, tatăl ei i-a făcut o vizită lui Bethel.

Pretinzând că are cunoştinţe printre persoanele cu poziţii înalte şi ameninţându-l că îi va revoca bursa pentru educaţie, tatăl i-a ordonat lui Mark, student la acea vreme în management şi turism, să pună capăt relaţiei amoroase cu Penny. A primit ameninţări similare şi din partea propiilor săi părinţi, care nu voiau ca el să curteze o fată albă.

Înconjurat de presiuni din partea ambelor familii, cu părinţii săi care şi-au retras sprijinul financiar, acesta a fost nevoit să ia, aşa cum spune chiar el, „cea mai grea decizie din întreaga viaţă”.

„Nu aveam prea multă putere. Eram la 3.000 de mile de casă, într-o țară străină. Eram total dependent de bursa mea”, a adăugat el. „A trebuit să iau cea mai grea decizie din viața mea și a trebuit să o iau izolat. A fost sfâșietor.”

Tânăra a aflat că toată pvoestea ei de dragoste s-a încheiat fără avertisment sau explicație şi nu a ştiut niciodată adevăratul motiv. Devastată de despărțire, Penny a renunţat la facultate, căsătorindu-se ulterior cu altcineva și divorțând mai apoi de două ori. Între timp, Bethel și-a terminat facultatea și a continuat să activeze ca manager în hoteluri din întreaga lume. Deși a avut și o căsătorie eșuată, niciunul nu a uitat niciodată de prima lor dragoste.

În următoarele decenii, el a continuat să o caute, dar nu a putut să o găsească, deoarece Penny îşi schimbase numele odată ce s-a căsătorit.

Dar, la sfârșitul anului 2019, a găsit pe Facebook o fotografie care l-a făcut să creadă că este e, aşa că i-a trimis direct un mesaj, întrebând: „Penny, tu eşti?”

„Și atunci asta a fost!” a spus el.

Cei doi au fost ţinuţi separaţi încă 18 luni din cauza restricţiilor de călătorie cauzate de coronavirus, dar în iunie, Penny a zburat pe insula New Providence din Bahamas pentru a-și vedea iubirea din copilărie.

„A fost acel sentiment de reunire”, a spus ea. „De parcă nu ne-am schimbat nici măcar un pic”. Când s-a întors la începutul acestei luni, Mark a cerut-o în căsătorie imediat ce a coborât din avion.

Cei doi au scris o carte despre povestea lor, numită „Thirty-Nine Years In The Wilderness” (39 de ani în sălbăticie), pentru a crește gradul de conștientizare asupra rasismului.

„Mă simt ca o persoană cu totul nouă”, a spus Penny. „Nu am iubit niciodată pe nimeni așa cum îl iubesc pe Mark.”

„Am avut 39 de ani pierduți, dar așteptăm cu nerăbdare un viitor cu adevărat grozav împreună”, a adăugat el.

sursa

Noua piesă a Iulianei Beregoi face ravagii pe internet şi la radio. „Sunt fericita că mesajul puternic al acestei piese a ajuns on air”
Articolul anterior
O fetiță de 11 ani a rămas însărcinată după ce a fost violată de un bărbat de 61 de ani, în Bolivia
Articolul următor
Alte articole interesante