Doi italieni trăiesc singuri într-un sat izolat, dar poartă mască când se întâlnesc

Deși trăiesc singuri într-un sat greu accesibil, doi vârstnici din Italia respectă cu sfințenie regulie anti-Covid 19. Ambii poartă mască inclusiv în aer liber și păstrează distanța unul față de celălalt.

separator
Portul măștii în spații publice – inclusiv în aer liber – și păstrarea unei distanțe de un metru față de celelalte persoane sunt obligatorii. Iar amenzile pentru cei care nu respectă regulie ajung și la 1.000 de euro.

Chiar și așa, unora dintre italieni le e greu să respecte regulile. Dar nu tuturor. Unii le respectă din principiu.

Un exemplu sunt Giovanni Carilli (82 de ani) și Giampiero Nobili (74 de ani). Vârstnicii sunt rude prin alianță. Mai exact, Nobili este fratele cumnatului lui Carilii, potrivit CNN.

Amândoi trăiesc întru-un sat izolat și greu accesibil numit Nortosce din Perugia. Înainte de pandemie, turiștilor le plăcea să urce până în sat, mai ales vara.

CNN a vizitat satul și a constat că – deși sunt singurii locuitori și nu prea primesc vizite – cei doi italieni respectă cu strictețe regulile de izolare socială.

Niciun nu iese din casă fără măscă sanitară. Niciunul nu se apropie la mai mult de 1 metru de celălalt, nici atunci când se plimbă împreună și nici când merg să ia apă.

Iar când se întâlnesc la cafea, cei doi se așează la o masă lungă, care le permite să stea la 2 metri distanță.

”Mi-e o frică de moarte de acest virus. Dacă mă îmbolnăvesc, va trebui să mă descurc de unul singur. Cine să mă îngrijească aici?

Poate că sunt bătrân. Dar vreau să trăiasc, să am grijă de oile mele, de vie, de stupi și de livadă. Să caut trufe și alte ciuperci. Îmi place viața mea!”, a precizat Giovanni Carilli.

sursa

Preşedintele Volodimir Zelenski ar fi fost spitalizat după infectarea cu Covid-19
Articolul anterior
Tragedie în Rusia. O moldoveancă, ucisă cu toporul de către soț pentru că l-a părăsit. Trei copii au rămas fără mamă
Articolul următor
Alte articole interesante