Doi medici din Chișinău, reținuți de CNA. Aproape jumătate de milion de lei au fost ridicaţi în urma percheziţiilor

Un şef de secţie şi un medic din cadrul IMSP Spitalul Clinic Municipal ,,Sfînta Treime” au fost reţinuţi de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuiţi de corupere pasivă.

separator
Potrivit materialelor cauzei, instrumentate în perioada lunilor martie – iunie, aceştia împreună cu alţi medici, sunt bănuiţi că ar fi pretins mijloace băneşti de la pacienţii supuşi intervenţiilor chirurgicale, inclusiv cei asiguraţi medical, sume de bani de până la 7.000 lei, fără a le reflecta în evidenţa contabilă a instituţiei.

În urma perchiziţiilor desfăşurate de ofiţerii CNA, în biroul de serviciu şi domiciliul medicilor au fost găsite peste 155.500 de lei, 2.000 de ruble, 8.500 de lire sterline şi 3.000 de dolari.

În prezent, aceştia se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Pe cazul dat a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art.324 Cod penal – corupere pasivă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ambii medici, riscă până la 10 ani de închisoare, cu amendă şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice. Cauza penală se află în gestiunea Procuraturii anticorupţie.

Până la pronunţarea unei decizii definitive, orice persoană se prezumă a fi nevinovată, raportează CNA. 

Este incredibil ce face această tânără! Videoclipul pentru care National Geografic ar fi plătit un milion de dolari
Articolul anterior
Incendiu într-un apartament din Capitală. Un locătar ar fi adormit cu mâncarea pe aragaz
Articolul următor
Alte articole interesante