Doi miri au devenit virali, după ce au făcut publică invitația lor la nuntă

Doi miri au reușit să revoluționeze moda invitațiilor de nuntă. Cu un umor bine dezvoltat, cei doi tineri au reușit să expună anumite situații reale din viața de zi cu zi,, doar ca să fie siguri că vor avea la nuntă toată lumea invitată.

Cele mai cunoscute obiceiuri si traditii de nunta. Tu tii cont de ele la  nunta?

Cei doi tineri au reușit să stârnească un val de simpatie, iar invitația lor de nuntă  a ajuns virală și în mediul online, fiind poate cea mai sinceră și directă invitație de nuntă. Limbajul oficial a fost înlocuit, mai în glumă, mai în serios, cu situații reale din viața de zi cu zi.

Cu greu, că abia-abia m-a cerut, noi, Daniela și Florin, vă invităm să vă achitați obligațiile cei la care am fost, cei care n-aveți obligații, o să aveți și voi copii, deci noi zicem să veniți.

Să nu băgați scuza că plecați în concediu sau că v-am anunțat din scurt, că invitația asta ați primit-o cu un an înainte. Deci nunta este pe 22 aprilie 2023.

Alături de noi vor fi părinții noștri (care își cheamă toate neamurile care sunt datoare de la nunta lor din 1900 toamna), dar și nașii. Ei ne vor fi părinți spirituali fiindcă sunt cam coate-rupte. Abia a vrut să-mi ia nașa un amărât de voal”, începe povestea invitației.

Pentru că, de cele mai multe ori, invitații se întreabă ”cât mai merge darul”, cei doi miri s-au decis să le ia această povară de pe cap și au scris direct în invitație.

Cununia religioasă va avea loc la biserica X (pentru că nașul a zis că nu ne plătește mofturile să le facem la catedrală), la ora 15.00.

Pentru că va avea loc la restaurant y (e 130 de euro meniul, să nu mai căutați pe net), începând cu ora 19:30, sau 18:30 pentru ăștia care nu vreți să fiți primii. Dacă întârziați, vă punem marșul să se holbeze toți la voi. Vă așteptăm cu drag!”, au încheiat cei doi miri.

sursa

Colete din Republica Moldova, trimise către conaționalii de peste hotare, reținute de polițiștii de frontieră

Colete din Republica Moldova, cu bunuri în valoare de peste 25.000 lei românești, echivalentul a peste 100.000 de lei moldovenești, care urmau să ajungă la moldovenii de peste hotare, au fost reținute pe 25 ianuarie de către poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.

Potrivit Poliției de Frontieră din România au fost supuse controlului patru autoutilitare încărcate cu bagaje şi colete. Astfel, au fost depistate 1248 litri de vin, 230 litri cu alcool şi 218 kilograme de produse alimentare de origine animală (carne, lapte, ouă, brânză), de provenienţă Republica Moldova, pentru care persoanele nu deţineau documente legale.

Alcoolul a fost confiscat, iar bunurile de origine animală au fost predate autorităţii sanitar veterinare pentru a fi distruse.

Persoanele care transportau coletele au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 30.000 lei românești, echivalentul a peste 125.000 de lei moldovenești.

Camioane cu lemne din România, în drum spre Chișinău

Primele cinci camioane cu lemne de foc din România urmează sa ajungă astăzi în Republica Moldova. E o primă tranșă din cei 130 mii de metri cubi de lemn cumpărați din România cu sprijinul Înaltului Comisariat a Organizației Națiunilor Unite pentru Refugiați.

Doar 24 de camioane cu 307 metri cubi de lemn confiscate în 2021 în urma  apelurilor privind transporturi suspecte de lemn

Reprezentanţii Ministerului Mediului de la Chișinău au declarat că lemnele vor fi distribuite solicitanților din raioanele Glodeni și Cantemir, deoarece în aceste regiuni este mai puţin teren împădurit. Lemnele vor ajunge la primării și apoi vor fi distribuite pensionarilor, veteranilor de război şi persoanelor vulnerabile.

Lemnul de foc a fost cumpărat din România la un preţ preferenţial. Deşi iarna şi-a intrat de mult în drepturi, mulţi dintre cetăţenii care au vrut să cumpere lemne de la stat și sunt inscriși pe listele de aşteptare, nu au primit nimic.

Moscova recunoaște că a trimis din greșeală la moarte mii de ruși. Bilanțul procurorului general privind ”mobilizările ilegale” pentru Ucraina

Procurorul general al Rusiei, Igor Krasnov, a anunțat marți, 31 ianuarie, că peste 9.000 de cetăţeni ruşi care au fost ”mobilizaţi ilegal” pentru a fi trimişi să lupte în Ucraina au revenit la casele lor, relatează EFE.

Anunțul a fost făcut în timpul unei întâlniri cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Krasnov a precizat că unii dintre aceștia, ”din motive de sănătate, nu ar fi trebuit să fie mobilizaţi în niciun caz.”

Pentru susţinerea trupelor ruse angajate în campania militară declanşată împotriva Ucrainei anul trecut în februarie, Putin a ordonat în septembrie mobilizarea a circa 300.000 de rezervişti. Au fost mobilizaţi în total circa 318.000 de soldaţi, dintre care aproximativ 150.000 s-au alăturat contingentului desfăşurat în Ucraina, ceilalţi fiind în instrucţie.

Anunţul mobilizării a generat plecări masive ale bărbaţilor ruşi cu vârsta de încorporare către ţări precum Kazahstan, Georgia, Mongolia, Finlanda sau Armenia. Au survenit, de asemenea, protestele, mai ales în regiunile îndepărtate de Moscova şi Sankt Petersburg, după ce au fost mobilizaţi rezervişti cu probleme de sănătate sau taţi cu familii numeroase.

Mai mult, unii dintre cei mobilizaţi sau familiilor lor s-au plâns de insuficienţa echipamentelor şi de condiţiile precare din cazărmi, neajunsuri recunoscute în cele din urmă de oficialii ruşi, care au promis măsuri de îndreptare a lor.

”Mobilizarea s-a desfăşurat într-o perioadă scurtă de timp şi a relevat numeroase probleme importante, care au devenit o lecţie pentru mulţi”, a semnalat procurorul general. Acesta a subliniat necesitatea reorganizării evidenţelor militare şi crearea unor baze de date adecvate.

sursa

Sofia Vicoveanca își trăiește viața la 81 de ani! Celebra artistă, în vacanță în Bali
Articolul anterior
Racheta care a lovit blocul din Dnipro a fost proiectată în anii ’60
Articolul următor