Doi miri au divorțat în ziua nunții din cauza unui cântec

În Irak, un mire a divorțat de mireasa lui în ziua nunții din cauza unui cântec. La Bagdad, autoritățile au reușit deja să înregistreze cel mai rapid divorț din acest an. Dar aproape nimeni nu va putea doborî acest record, pentru că mirele s-a despărțit oficial de mireasă chiar în timpul nunții, potrivit Gulf News.

În timpul nunții, când deja trecuse partea oficială și începuse vremea felicitărilor și a discursurilor, pe scenă a urcat mireasa.

Din câte se pare, fata a decis imediat să arate că, acum că căsătoria fusese deja încheiată, ea va fi stăpâna casei.

Prin urmare, ea a dansat pe cântecul cântărețului sirian Lamis Kan Mesaytara, care se traduce literalmente prin „Eu domin”.

Dar mirele și familia lui, se pare, nu împărtășeau ideile de matriarhat, așa că au luat prestația miresei ca pe o provocare.

Nu a fost nimic de discutat – soțul a apelat imediat la administrație pentru a desface căsătoria cât mai curând posibil.

„Eu domin și vei trăi după instrucțiunile mele dure. Te las, dacă te uiți la o altă fată de pe stradă. Da, drague, te voi controla în toate. Atâta timp cât ești cu mine, trăiești după regulile mele – te-am avertizat”, a cântat mireasa.

În atenția cetățenilor moldoveni, care vor să traverseze frontiera cu medicamente. De ce trebuie să țină cont?

Pornind de la faptul, că în această perioadă sunt frecvente întrebările referitor la regulile și condițiile de traversare a frontierei cu medicamente, Serviciul Vamal a venit cu mai multe explicații la subiect. Astfel, medicamentele fac parte din categoria bunurilor de uz/consum personal şi se permite introducerea/scoaterea în/din Republica Moldova, doar cu condiția că cantitatea pe care o aveți în bagaje nu o depășește pe cea necesară pentru tratament pe perioada aflării în țara de destinație sau pe perioada călătoriei, menționează Serviciul Vamal.

„O altă condiție obligatorie este ca acestea să fie însoțite și de rețeta în baza căreia au fost eliberate sau de alte acte emise de către instituțiile medicale, unde să fie indicată denumirea medicamentelor, modul și durata de administrare.

De asemenea, sunt tot mai frecvente cazurile când funcționarii vamali depistează în trimiterile poștale medicamente ce conțin substanțe psihotrope sau stupefiante. Și chiar dacă, în alte țări acestea sunt vândute fără prescripție medicală, atunci în Republica Moldova acestea sunt eliberate doar pe bază de rețetă medicală.

Atenție, potrivit legislației naționale, introducerea în țară a respectivelor substanțe este calificată ca contrabandă și poate fi pedepsită cu închisoare pe un termen de până la 8 ani. Prin urmare, venim cu recomandarea de a face rost de aceste medicamente doar în baza unei prescripții medicale, eliberată de medici specialiști. Din această categorie fac parte așa medicamente precum Modafinil, Alprazolam sau Tramadol. Lista completă a substanțelor stupefiante și psihotrope supuse controlului poate fi vizualizată aici”, menționează Serviciul Vamal. 

Revoltă în marina rusă: Mai mulți marinari au trimis o scrisoare către Putin și Șoigu, refuzând să lupte în Ucraina

Marinarii implicați în războiul împotriva Ucrainei au decis să scrie în secret o scrisoare lui Putin și Șoigu, acuzând furturile din marina rusă.

Marinarii ruși refuză să îndeplinească sarcini într-un război la scară largă împotriva Ucrainei, deoarece navele lor sunt în paragină. Acest lucru a fost anunțat marți, 24 mai, de către Direcția Principală de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Din cauza sancțiunilor impuse Rusiei, nu se efectuează reparații și întreținerea echipamentelor de navigație de pe navele rusești. Pentru a asigura flotabilitatea navelor, în locul componentelor originale s-au folosit ”unități chinezești achiziționate la prețuri supraevaluate”, potrivit informațiilor.

La rândul lor, comandanții flotilei Caspice se tem de inspecții și acuzații de delapidare a fondurilor alocate pentru achiziționarea de piese de schimb. Prin urmare, au ordonat să se ascundă informațiile despre incapacitatea navelor. Cei responsabili de scurgere de informații sunt amenințați cu înaltă trădare și până la 15 ani de închisoare.

Între timp, marinarii Brigăzii 106 nave de suprafață a flotilei Caspice din Districtul Militar de Sud al Federației Ruse, care participă la războiul împotriva Ucrainei, refuză să efectueze misiuni de luptă din cauza stării navelor. În plus, au decis să scrie în secret o scrisoare colectivă despre furturile din flota rusă, adresată președintelui Vladimir Putin și ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu.

Serviciile secrete ucrainene au publicat o listă cu militarii brigăzii.

Noua navă amiral a Federației Ruse, fregata „Amiral Makarov” se deplasează spre Sevastopol, în Crimeea, din cauza riscului de lovituri cu rachete.

sursa

Comisia Europeană cere acceptarea României, Bulgariei și Croației în spațiul Schengen

Raportul privind starea spațiului Schengen pentru 2022, prezentat marți de Comisia Europeană, reiterează importanța finalizării spațiului Schengen și invită Consiliul să adopte deciziile care să permită Croației, precum și României și Bulgariei să devină în mod oficial parte a acestuia, notează Mediafax.

Reform in strengthening the Schengen area in the EU | Move 2 Turkey

Raportul privind starea spațiului Schengen pentru 2022, prezentat marți de Comisia Europeană, reiterează importanța finalizării spațiului Schengen și invită Consiliul să adopte deciziile care să permită Croației, precum și României și Bulgariei să devină în mod oficial parte a acestuia, notează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al CE, este prima dată când Comisia prezintă un astfel de raport, în urma Strategiei privind spațiul Schengen adoptată anul trecut. Raportul privind starea spațiului Schengen va constitui baza pentru discuțiile dintre deputații Parlamentului European și miniștrii afacerilor interne care vor avea loc cu ocazia Forumului Schengen din 2 iunie și a viitorului Consiliu Schengen din 10 iunie.

„Spațiul Schengen a unificat continentul nostru și este emblematic pentru modul de viață european. În ultimul an, am luat măsuri decisive pentru a consolida și mai mult guvernanța Schengen și pentru a restabili încrederea în acest motor esențial al economiei. Rapoartele de astăzi reflectă angajamentul neclintit de a asigura faptul că spațiul Schengen iese mai puternic din provocările cu care s-a confruntat”, a declarat vicepreședintele Margaritis Schinas.

Raportul prezintă, de asemenea, prioritățile care rezultă în urma evaluărilor Schengen

Raportul stabilește o listă de acțiuni prioritare pentru perioada 2022-2023 care urmează să fie abordate atât la nivel național, cât și la nivel european, precum:

  • punerea în aplicare a noii arhitecturi informatice și a noului cadru de interoperabilitate pentru gestionarea frontierelor;
  • valorificarea deplină a instrumentelor de cooperare transfrontalieră;
  • asigurarea efectuării de verificări sistematice la frontierele externe în cazul tuturor călătorilor;
  • asigurarea faptului că Frontex își atinge întregul potențial al mandatului său;
  • eliminarea tuturor controalelor efectuate pe o perioadă îndelungată la frontierele interne și
  • adoptarea Codului frontierelor Schengen revizuit

„Raportul reiterează, de asemenea, importanța finalizării spațiului Schengen și invită Consiliul să adopte deciziile care să permită Croației, precum și României și Bulgariei să devină în mod oficial parte a acestui spațiu, având în vedere că au fost îndeplinite toate criteriile. Același lucru este valabil în cazul Ciprului odată ce această țară finalizează cu succes procesul de evaluare Schengen”, se arată în comunicat.

Raportul prezintă, de asemenea, prioritățile care rezultă în urma evaluărilor Schengen. „Deși evaluările Schengen din ultimii ani au arătat că, în general, statele membre pun în aplicare în mod adecvat normele Schengen, există unele domenii în care se pot aduce îmbunătățiri. Rezultă, așadar, că mecanismul de evaluare este eficace și duce la consolidarea continuă a spațiului Schengen. Sunt necesare eforturi suplimentare, în special în domeniul returnării și al Sistemului de Informații Schengen. Într-adevăr, într-un spațiu fără controale la frontierele interne, cooperarea polițienească solidă între statele membre, alături de punerea în aplicare eficace a sistemelor informatice la scară largă, în special a Sistemului de Informații Schengen, precum și politicile eficace în materie de returnare și de vize sunt indispensabile”, mai transmite CE.

Secretul lui Rebel Wilson în lupta cu greutatea. Actrița a dezvăluit trucul simplu la care a apelat pentru a topi 35 de kilograme
Articolul anterior
Vânzările Dacia au crescut anul trecut în toată lumea. Care este cel mai de succes model al constructorului român
Articolul următor