Doi miri din Strășeni au jucat nunta ca pe timpuri, într-un cort în curtea casei

Și-au dorit o nuntă ieșită din tipare și nu au mers prea departe cu imaginația, ci au apelat la vechile tradiții de acum 20-25 de ani, când majoritatea moldovenilor își jucau nunțile în corturi amenajate chiar în curțile caselor. Și au intrat astfel în atenția presei. Un cuplu din raionul Strășeni și-a dorit o nuntă ca pe timpuri. Așa ca si-a organizat petrecerea intr-un cort, instalat chiar in curtea casei. Mirii spun că au multe rude și că nu ar fi încăput cu toții într-o sală de banchet.

separator
Au lăsat moda deoparte și au facut o nuntă în cort, ca pe vremea părinților. Maria și Fănel au spus DA nu la starea civila, ci chiar în curtea casei.

Familia și-a dorit să readucă tradițiile înapoi. Spune că o sală de banchet ar fi fost neîncăpătoare pentru cei peste 350 de invitați, așa că au închiriat un cort de la Ialoveni. Decorul de culoare verde a fost accesorizat cu multe flori. Compozițiile în stil modern au făcut echipă buna cu țolurile moldovenești așternute pe scaunele din lemn, iar pe jos nu era marmura scumpă, ci covoare cu motive tradiționale.

Locurile oaspeților la masă au fost și ele aranjate ca la restaurant, doar că scrise cu pixul pe foi. Cele peste 14 feluri de bucate au fost comandate de la un local, aduse cu un tir frigorific și servite de mai mulți chelneri.

,,Sunt 10 bucătărese, ele se ocupă, am făcut meniul, mi-au spus cât costa”. “In local te înțelegi cu omul într-un fel și mesele sunt goale”, spun mirii. Au spus nu dansatorilor profesioniști și au lăsat toată povara pe umerii vorniceiilor. Mireasa a optata pentru o rochie de prințesă, sclipitoare, cusută la comandă. La cununie, însă, mirii au mers îmbrăcați în haine tradiționale. Tot în ii au venit și unii oaspeți. Horele în curtea casei, pe drum de țară nu i-a împiedicat pe nuntași să poarte rochii de seară și costum.

Mirii formeaza un cuplu de 3 ani. Cererea în căsătorie a fost făcută la ea acasă, în ziua în care Maria s-a întors de la muncă din Italia.

sursa: www.protv.md

Cea mai simplă metodă de a scăpa de o căpușă. Merită să încerci acest truc!
Articolul anterior
1 Mai cu temperaturi de până la 30 de grade Celsius
Articolul următor
Alte articole interesante