Doi moldoveni din China: O să parcurgem 3.090 km, pentru că ne pasă

Moldovenii din toată lumea sunt astăzi mai uniți ca niciodată și parcurg mii de kilometri pentru a ajunge la o secție de vot.

separator

Un exemplu sunt și doi tineri stabiliți de câțiva ani în China, care au luat un avion pentru a ajunge la secția de votare deschisă în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Republica Populară Chineză, trnsmite Jurnal.md.

Tinerii s-au pornit la ora locală 05:30 din orașul Chengdu, acolo unde locuiesc, și au luat un avion cu cursa spre Beijing, ajungând la ora 11:30 la secția de votare deschisă la Ambasada Republicii Moldova în China. Pentru biletele de avion și transportul până la secție aceștia au cheltuit 350 de dolari.

„O să parcurgem 3090 km (tur-retur) doar pentru că ne pasă. Ne pasă pentru că vrem să ne întoarcem acasă. Pentru că actuala putere a întrecut orice măsură. Prostia și idioțenia din ei nu are limită”, a comentat tânărul.

Aceștia au venit și cu un îndemn pentru generația tânără din Republica Moldova, care refuză să iasă la vot.

„Dezleaga-ți ochii si mergi la vot. E timpul ca ei să răspundă pentru lacrimile părinților noștri, pentru lacrimile copiilor care nu-și vad părinții cu anii, pentru buzunarele golite de ei. Cel care nu vrei sa mergi la vot, să știi că distanța este doar o scuză, iar o scuză te va costa cu cuvântul „Diasporă” și in continuare”, este mesajul moldovenilor pentru cei care nu merg astăzi conștient la vot.

Grigore Prepeliță și Elena Babâna sunt plecați de mai bine de cinci ani în China, unde au reușit să-și construiască o carieră în lumea dansului și a modei. Chiar dacă au obținut în acești ani nenumărate realizări și s-au remarcat în fața publicului chinez, tinerii își doresc să revină acasă.

Cozi pe o distanță de peste 1 km, la secția de votare din orașul Kassel, Germania
Articolul anterior
,,Suntem mii și mii”. Moldovenii din Frankfurt, îngrijorați că nu s-au alocat mai multe buletine de vot
Articolul următor
Alte articole interesante