Doi nou-născuți, confirmați cu Covid-19 în Moldova

Doi copii au fost confirmați cu Covid-19 imediat după naştere, preluând noul tip de coronavirus de la mamele lor infecate.

separator
După tratament, nou-născuții au fost externaţi în stare satisfăcătoare, a comunicat, sâmbătă, Maria Znagovan, şefă de secţie la Maternitatea nr. 2 din capitală, potrivut IPN.

După ședința Punctului Național Focal, Maria Znagovan a precizat că în maternitate în momentul actual sunt internate 9 gravide confirmate cu Covid-19. Trei sunt în stare de gravitate medie, iar restul în stare satisfăcătoare. Până în acest moment, la Maternitatea nr. 2 au fost internate 41 de gravide cu Covid-19. 28 au fost tratate şi externate, iar 4 au născut fiind sub tratament.

Ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că, în total în țară, 215 persoane cu COVID-19 sunt în stare gravă, iar opt persoane în stare extrem de gravă. 14 pacienți sunt la respirație asistată. Pe parcursul zilei de vineri, 70 de persoane au fost externate. În total 825 de persoane sunt tratate.

Cutremur în R. Moldova! Ce magnitudine a avut
Articolul anterior
Ridichile roşii scad colesterolul, luptă cu tumorile şi infecţiile urinare
Articolul următor
Alte articole interesante