Doi polițiști au pretins mită în valoare de 6.000 de lei de la un șofer care conducea în stare de ebrietate narcotică

Doi angajaţi ai Inspectoratului de Poliţie Sângerei au fost reţinuţi în flagrant de către ofițerii Direcţiei generale teritoriale Nord a CNA şi procurori pentru corupere pasivă.

separator
Aceștia sunt bănuiţi că, deţânând funcţii publice – unul fiind specialist în documentarea accidentelor rutiere, iar celălalt celalalt ofiţer de investigaţii, ar fi pretins de la denunțător suma de 6 000 de lei, sub pretextul adoptării unei decizii favorabile, pe materialele aflate în procedura de examinare, referitor la conducerea unităţii de transport sub influenţa substanţelor narcotice.

Pe numele bănuiților a fost inițiată o urmărire penală în temeiul art. 324 – corupere pasivă. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 10 ani închisoare cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

De menţionat că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către oficiul Nord al Procuraturii anticorupţie.

Un val de aer polar ar putea aduce multă zăpadă în luna februarie
Articolul anterior
Un copil de 12 ani din București a murit de gripă. S-a anunțat oficial prima săptămână epidemică
Articolul următor
Alte articole interesante