Doi șoferi români de autocar care conduceau de 30 de ore fără pauze au fost obligați de poliția germană să se culce

Poliția germană a oprit un autocar din România în apropierea orașului Grünstadt și a descoperit că șoferii conduceau de aproape 30 de ore fără să respecte timpul de odihnă obligatoriu, informează site-ul Südwestrundfunk, citat de digi24.ro.

Aceasta se pare că a devenit o practică des întâlnită, polițiștii germani oprind în ultimele luni mai mulți șoferi care nu se odihneau între curse. Potrivit poliției, în timpul unui control în trafic, efectuat vineri, autocarul a fost ghidat într-un refugiu pentru autocamioane de lângă orașul Grünstadt.

Documentele prezentate de șoferii aflați în autocarul care plecase din România au dezvăluit că aceștia terminaseră recent o cursă din Franța în România, apoi după doar trei ore porniseră din nou spre Franța, fără să respecte timpii obligatorii de odihnă.

Astfel, ei se aflau pe drum fără pauze de aproximativ 30 de ore. Șoferii au fost obligați să se odihnească înainte a de porni la drum mai departe, iar polițiștii au amendat compania, precum și pe cei doi bărbați care conduceau autocarul.

Un caz asemănător a fost descoperit la finalul anului trecut, pe 11 noiembrie. Un pasager într-un autocar care plecase din Europa de Est a sunat o cunoștință și i-a spus că se teme pentru siguranța lui. Autocarul se afla în cursă de trei zile fără oprire când a fost oprit și controlat la Grünstadt.

La bord se aflau trei șoferi și 71 de pasageri. Șoferii aveau pauze introduse în tahograf, dar nu le respectaseră. Totodată, niciunul dintre șoferi nu deținea permis de conducere pentru categoria respectivă. Poliția germană a deschis o anchetă, iar autocarul a mers mai departe cu altă echipă de șoferi.

Două săptămâni mai târziu, poliția germană a oprit un alt autocar al aceleiași companii. Șoferii erau în aceeași situație: nu dețineau permis de conducere corespunzător și luaseră prea puține pauze. Drept urmare, poliția a desfășurat o inspecție la scară largă luna trecută, descoperind nereguli la încă un autocar aparținând aceleiași companii. Controalele în trafic vor fi continuate în luna februarie.

Kievul acuză Rusia că exploatează sexual copii răpiţi din Ucraina

Comisarul pentru drepturile omului din Parlament de la Kiev, Dmitro Lubineţ, acuză Rusia că răpeşte copii ucraineni pentru a alimenta traficul sexual, informează AFP. „Conturi (din aplicaţia) Telegram arată că ruşii răpesc copii ucraineni şi fac videoclipuri sexuale cu ei”, a transmis joi Dmitro Lubineţ într-un mesaj pe Telegram, potrivit Agrepres și Digi24.

O fată cu o cămașă brodată națională ucraineană remarcabilă plânge, acoperindu-și fața

„De exemplu, pentru 250.000 de ruble (mai mult de 3.200 de euro) oferă un băiat ucrainean” dând asigurări că este orfan, a adăugat el. Lubineţ a publicat un fragment dintr-o conversaţie pe Telegram între două persoane care discută despre implicarea unui băiat în turnarea unui film pornografic infantil.

„Vine din Ucraina, dintr-un orfelinat, nu are părinţi”, scrie unul dintre ei. „Aducem copii pentru acest tip de muncă. Nu este primul pe care îl aducem”. Lubineţ nu a precizat cum a avut acces la această discuţie.

El a cerut poliţiei şi justiţiei ucrainene să ia „măsuri adecvate pentru a găsi şi pedepsi vinovaţii”.

„Federaţia Rusă răpeşte, ucide, deportează şi violează în mod perfid copiii noştri”, a adăugat el.

„Cum este posibil acest lucru în lumea de astăzi?” Infracţiunile asupra minorilor, inclusiv abuzul sexual, sunt destul de obişnuite în Rusia.

Ucraina acuză forţele ruse că au răpit şi au dus în teritoriile controlate de Moscova mii de copii, inclusiv orfani. În septembrie, anchetatorii ONU au acuzat Moscova de comiterea de crime de război „la scară largă” în Ucraina, menţionând în special acte de tortură şi violenţe sexuale.

Vladimir Zelenski: Ucraina merită să înceapă anul acesta discuţiile privind aderarea la UE

Preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a declarat, joi, că ţara sa, invadată de Rusia la sfârşitul lunii februarie 2022, merită să înceapă discuţiile pentru intrarea în Uniunea Europeană în acest an. „Cred că Ucraina merită să înceapă negocierile pentru aderarea sa la UE anul acesta”, a spus Vladimir Zelenski, conform Digi24.

EU-Ukraine summit - Consilium

Ucraina, candidată oficială la aderarea la UE din iunie 2022, găzduieşte, vineri, un summit alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi de preşedintele Consiliului European, Charles Michel. În opinia preşedintelui Zelenski, oficialii ucraineni şi europeni au o înţelegere „reciprocă”: „că numai împreună o Ucraina puternică şi o Uniune Europeană puternică pot proteja viaţa la care ţinem.

Şi că viitoarea noastră integrare trebuie să dea energie şi motivaţie populaţiei noastre pentru a lupta împotriva obstacolelor şi a ameninţărilor”, a continuat Zelenski, adăugând că presiunea internaţională asupra Rusiei ar trebui să continuă să crească. „Inamicul se află într-o anumită etapă în care înfrângerea strategică a Rusiei este evidentă”, a spus el. „Dar, din punct de vedere tactic, ei încă mai au resurse pentru a încerca acţiuni ofensive”.

Ursula von der Leyen este însoţită de şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, şi de aproximativ 15 comisari europeni care urmează să se întâlnească cu membri ai guvernului ucrainean. Comisia Europeană a evidenţiat această vizita drept un „simbol puternic” al sprijinului european pentru Ucraina „în faţa unei agresiuni nejustificate” din partea Rusiei.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a avertizat, în mai 2022, că procesul de integrare al Ucrainei în Uniunea Europeană „ar putea dura decenii”.

Expert economic: Republica Moldova poate supraviețui fără UE, dar nu se poate dezvolta

„Fără un suport masiv din partea partenerilor externi și o perspectivă europeană clară”, Republica Moldova nu are șansă să facă față problemelor actuale, spune deputatul Dan Perciun, membru al Comisiei protecție socială, sănătate și familie.

Parlamentul European a cerut ca R. Moldova să primească statut de țară  candidată pentru aderarea la UE – Ziarul de Gardă

Expertul economic Veaceslav Ioniță susține că „noi putem supraviețui fără UE, dar nu ne putem dezvolta”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Experții au vorbit despre exodul moldovenilor, despre consecințele lui, dar și despre soluțiile care ar putea încetini acest fenomen.

„Fiecare an pierdut de proastă guvernare, cât nu a existat o guvernare care să se preocupe de reforma justiției, de investiții în economie și dezvoltare, complică rezolvarea acestei probleme (n. r. – a migrației moldovenilor). Pe măsură ce pierdem oameni, devine din ce în ce mai greu să avem funcționari publici suficienți, lucrători în sectorul privat… Avem deficit de cadre, care devine tot mai mare în majoritatea domeniilor. Fiecare an pierdut crește dimensiunea acestei poveri. Oricărei guvernări, oricât de bună ar fi, având aceste constrângeri structurale, îi va veni foarte greu să schimbe lucrurile profund. Este nevoie de suport masiv din partea partenerilor externi. Cu forțele noastre proprii inevitabil ne este foarte complicat să schimbăm lucrurile. Fără o perspectivă europeană clară, cu finanțare masivă din UE în procesul de aderare europeană, țara asta nu are șansă să supraviețuiască la modul fizic, din cauza trendurilor demografice de astăzi”, a menționat Perciun.

„Ca să aducem infrastructura noastră la un minim standard european avem nevoie de cel puțin 10 ani ca să investim circa 10 procente din PIB. Asta ar însemna că în 2023 ar trebui să investim 30 de miliarde de lei. Aceasta este real doar cu suportul extern… Noi putem supraviețui fără UE, dar nu ne putem dezvolta”, a spus Ioniță.

Perciun a mai precizat că cea mai bună soluție de a face moldovenii să revină acasă este integrarea europeană.

Invitații emisiunii au fost întrebați cum văd R. Moldova peste 20 de ani, în contextul în care aceasta se confruntă cu o migrație masivă a cetățenilor.

Astfel, deputatul PAS Dan Perciun a spus: „Sper să fim măcar tot atâția câți suntem astăzi. Pentru ca să reușim să stăm pe loc din punctul de vedere demografic, avem foarte mult de muncă”.

„Experiența altor țări a arătat că 25 la sută din emigranți se întorc acasă și creează șase locuri de muncă. Aștept o revenire a cetățenilor”, a afirmat Veaceslav Ioniță.

Un porc l-a ucis pe măcelarul care urma să-l sacrifice în abator
Articolul anterior
Un moldovean, reținut în Italia după ce și-ar fi omorât iubita ucraineancă și i-a ascuns corpul, refuză să vorbească
Articolul următor