Doi soți au fost găsiți morți în casă, în raionul Basarabeasca

Doi soți din satul Carabetovca, raionul Basarabeasca, au fost depistați fără suflare de către o vecină. Potrivit poliţiei, cei doi s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la sobă, scrie ziuadeazi.md.

separator
Cadavrul femeii, de 65 de ani, se afla în cada de baie, iar pe podea se afla soțul acesteia, tot de 65 ani. Niciunul dintr ei nu aveau semne de moarte violentă. Alte circumstanțe se stabilesc.

Potrivit Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, o cauză frecventă a intoxicării cu monoxid de carbon este utilizarea aparatelor de încălzit cu gaz, lemne, cu funcţionare prelungită şi fără aerisire periodică. Aparatele de încălzit utilizează oxigenul din încăpere, degajând în schimb gazele arse (degajare de monoxid de carbon).

Pentru a evita aceste cazuri, nu supraîncărcaţi şi supraîncălziţi soba, precum şi nu lăsaţi focul aprins în sobă înainte de a părăsi locuinţa sau de a adormi. Printre simptomele intoxicării cu monoxid de carbon, se enumeră dureri de cap, ameţeli, somnolenţă, vomă, până la comă şi deces.

Paracetamolul, ibuprofenul și acidul acetilsalicilic, interzise la raft, în Franța
Articolul anterior
OMS: copiii sunt predispuşi bolilor din cauza lipsei de activitate fizică
Articolul următor
Alte articole interesante