Doi soți reveniți din vacanță au fost amendați. Polițistul de frontieră le-ar fi spus că pot ieși pentru a-și cumpăra produse

Doi soți au fost amendați cu câte 5.000 de lei, după revenirea de la odihnă dintr-o altă țară. Bărbatul a declarat pe o rețea de socializare că i-au apărut semne de întrebări privind autoizolarea la domiciliu pentru 14 zile.

separator

„Eu am întrebat vameșii dacă pot ieși la magazin în timpul autoizolării, aceștia mi-au spus că pot. Am sunat ulterior la linia verde 080012300 și am întrebat de ei. Aceștia mi-au spus categoric. Atunci am cerut de la vameși o permisiune eliberată de ei pentru a mă putea duce la magazin așa cum familia mea nu va putea supraviețui 14 zile fără produse alimentare.

Ca urmare, eu și soția, ne-am ales cu câte o amendă de 5.000 lei. Iată și toată grija pe care o poartă statul pentru noi”, a scris bărbatul pe o rețea de socializare, conform stiri.md.

Ofițerul de presă Raisa Novițchi a declarat pentru sursa indicată că cetățenii au fost amendați pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice.

Întrebată de ce vameșul i-ar fi permis cetățeanului să meargă la magazin pentru a face cumpărături, aceasta a declarat că „polițistul de frontieră nu ar trebui să vină cu recomandări în cazul dat. Competențele noastre sunt strict la frontiera R. Moldova”.

Pe 1 septembrie, își încep activitatea toate instituțiile de învățământ
Articolul anterior
Proteste în București, după reducerea programului teraselor
Articolul următor
Alte articole interesante