Doi soți români din Spania au câștigat 1,5 milioane de euro la Loto, însă nu vor primi toți banii

Doi români au ghicit numărul câștigător de la loteria din Spania, sâmbătă, 23 noiembrie, după ce la loteria națională din Spania a ieșit câștigător numărul ales de ei.

separator
Mariana și Anton Isac, români care gestionează un restaurant în localitatea Abadino, din provincia Bizkaia din Țara Bascilor, sunt abonați de șapte ani la un număr de la loterie: 56718, scrie libertatea.ro.

Săptămâna trecută, sâmbătă, 23 noiembrie, acesta a ieșit câștigător la loteria spaniolă, având valoarea nominală de 1,5 milioane de euro.

Din păcate pentru ei, cei doi români norocoși s-au ales cu mult mai puțin, mai precis cu doar 52.000 de euro. Motivul? Conform sistemului de joc, se pun în vânzare „zecimi” (decimos), fracții ale unui bilet, iar în cazul în care numărul iese câștigător, premiul se împarte la toți cei care au cumpărat tichete.

De fiecare dată, în cei șapte ani de când au ”adoptat” acest număr, soții Isac iau 25 de ”zecimi” din numărul lor și păstrează pentru ei un bilet. Restul de 24 de bilete le sunt distribuite clienților din restaurantul lor. De această dată, însă, au reușitsă dea doar 14 tichete, așa că 10 dintre ”zecimi”, rămase nevândute, s-au reîntors la loterie. Astfel, fiecare ”zecime” a numărului câștigător i-a revenit 60.000 de euro din care s-au scăzut 8.000 de euro, care vor ajunge la Trezorerie.

Rezultă o sumă de 52.000 de euro, bani care soții îi vor investi imediat. ,,Acești bani ne vor ajuta să plătim ipoteca pe apartamentul pe care l-am achiziționat acum trei ani și să cumpărăm o mașină pentru fiul nostru. Vom munci în continuare, aici muncim mult, chiar șaisprezece ore pe zi”, a declarat Mariana, citată de ziarulromanesc.es.

Meteo: temperaturile vor coborî până la -8 grade, iar în nordul țării va ninge
Articolul anterior
Scene revoltătoare! Bătaie ca pe ringul de box, între un elev și profesorul său, în Rusia
Articolul următor
Alte articole interesante