Doi tineri cresc de 14 ani un brad natural în apartamentul lor

Doi frați din județul Alba au de 14 ani un brad natural în apartamenul moștenit de la tatăl lor. Iarna, de Crăciun, îl împodobesc ca pom de iarnă.

Bradul a fost cumpărat din piață, pentru a le împodobi casa de Crăciun. A fost decorat cu globuri și beteală și i s-a repartizat un loc în sufrageria apartamentului lor, compus din 3 camere și bucătărie.

„Ne-am dorit, ca în fiecare an, să avem un brad al nostru! Așa am fost învățați de părinții noștri încă din copilărie. Acest brad a fost cumpărat din piață, de la un om de prin Munții Apuseni, și l-am ornat! Orice om își dorește de Crăciun un brad în casă. Inițial l-am lăsat până în primăvară. Ne-a plăcut. Era prea frumos să-l aruncăm. Apoi, văzând că se păstrează bine, am început să ne întrebăm: Oare de ce să-l aruncăm?  De ce să nu-l ținem? Nu este păcat de frumusețea aceasta? Și, uite așa, a mai trecut un an. Prezența lui face ca la noi în casă să fie în permanență Crăciun”, povestesc tinerii.

Așa a trecut al doilea an, al treilea și următorii ani. Acum bradul celor doi frați a împlinit… 14 ani de când este găzduit în apartamentul lor, iar prietenii, mai glumeți, spun că ar trebui să-i facă buletin de identitate, că doar are vârsta adecvată.

După 14 ani, bradul lor veghează din colțul lui la toate evenimentele din viața lor și… așteaptă viitorul. De mult culoarea lui nu mai este verde, căci frunzele (acele) lui au devenit maro-roșcat.

„Am auzit că există în «Cartea Recordurilor» un brad asemenea celui pe care-l avem noi, care ar avea nu știu câți ani. Mulți. Nu concurăm cu acesta! Ne dorim să demonstrăm că, dacă vrei, poți să faci un bine naturii. Prin faptul că am păstrat acest brad timp de 14 ani, am reușit să salvăm de la tăiere alți 13 brazi. Este bine. Putem spune că prin prezența lui în apartamentul nostru, este mereu Crăciun”, a declar tânărul.

sursa

Familiile defavorizate, care au copii, vor putea obține ajutor bănesc de la Primăria Chișinău cu mai puține acte

Problema a fost discutată într-o ședință de lucru a Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului cu reprezentanții UNICEF Moldova, transmite deschide.md.

Cererea privind acordarea ajutorului bănesc în cadrul Serviciului de sprijin pentru familiile cu copii se depune pe numele șefului Direcției pentru protecția copilului de sector. Solicitantul va anexa la cerere următoarele acte:

  • Copia buletinului de identitate;
  • Copia certificatului de naștere al copilului/copiilor;
  • Actele de stare civilă (căsătorie, divorț, deces);
  • Certificatul de dizabilitate al copilului (după caz);
  • Dispoziția privind plasarea copilului în serviciile de plasament familial (după caz);
  • Certificatul care confirmă veniturile familiei sau dovada aflării la evidență în calitate de șomer;
  • Contractul de locațiune, de comodat sau declarația proprietarului locuinței despre darea în folosință gratuită a spațiului locativ (după caz);
  • Rechizitele bancare confirmate (după caz).

Prezent la ședință, consultantul național UNICEF, Viorica Dumbrăveanu, a menționat că Serviciul de sprijin pentru familiile cu copii este orientat spre prevenirea și depășirea situațiile de risc, pentru a asigura creșterea și educația copilului în mediul familial.

În context, reprezentanții subdiviziunilor sectoriale ale Direcției pentru protecția drepturilor copilului au făcut cunoștință cu atribuțiile Comisiei multidisciplinare pe problemele copiilor aflați în situație de risc (sectoriale) pentru acordarea ajutorului bănesc familiilor cu copii.
Reamintim că, pentru a beneficia de serviciul enunțat, a fost redus pachetul de acte necesare, prin modificările aprobate în cadrul ședinței CMC din 24 noiembrie. 

Acțiunile se desfășoară în cadrul Memorandumului de înțelegere încheiat între Primăria Chișinău și UNICEF Moldova, care prevede acordarea asistenței tehnice pentru realizarea drepturilor copiilor și adolescenților din municipiul Chișinău.

Propagandiştii ruși, îngrijoraţi că Rusia ar putea fi învinsă în Ucraina. ”Ar fi un dezastru”

Redactorul-şef al postului de propagandă al Kremlinului Russia Today, Margarita Simonian, a evocat la televiziunea publică Rossiya-1, controlat de Kremlin, ca invitată a animatorului Vladimir Soloviev, o eventuală înfrângere a Rusiei în Ucraina.

propagandisti rusi

Prezentatorul pro-Kremlin Vladimir Soloviev a ridicat problema unei înfrângeri a Rusiei în Ucraina luni, la Rossiya-1, o rară deviere de la versiunea Guvernului rus, comentează Le Figaro, transmite Protv.ro.

”Ar fi un dezastru care s-ar abătea asupra ţării noastre. Nu este o opţiune. Nu trebuie să pierdem războiul”, i-a răspuns invitata zilei, Margarita Simonian.

”Lăsarea altui cartier din Kiev fără curent nu va schimba amploarea catastrofei care se va abate asupra ţării noastre dacă pierdem. Este de neimaginat. Nu putem pierde”, a declarat ea, citată de postul francez BFMTV şi publicaţia belgiană La Libre Belgique.

Ucrainenii ”se pregătesc să ne ia Crimeea. Atunci vom face singurul lucru pe care-l putem face în această situaţie; să-i bombardăm”, a declarat redactorul-şef al RT, un post interzis în Uniunea Europeană la începutul invaziei ruse a Ucrainei, din cauza discursului său propagandist.

”Rusia nu bombardează de plăcere. Dumnezeu ştie că nu vrem asta. Nimeni nu voia asta. Iar eu ştiu că Guvernul nostru nu voia nici el”, a dat ea asigurări.

Jurnalista a evocat apoi temerea unor comandanţi militari cărora, deplânge ea, le-ar fi frică de represalii judiciare în cazul unei victorii ucrainene.

Margarita Simonian a denunţat această stare de spirit. ”Din nefericire, cunosc mulţi oameni care gândesc aşa. Inclusiv oameni din cele mai înalte sfere”, a declarat ea.

”Le este frică şi nu îndrăznesc să spună clar lucrurile, de frică faţă de ceea ce ar putea gândi acei oameni acolo”, adică cei de la Curtea Penală Internaţională (CPI) de la Haga, care judecă crime de război şi crime împotriva umanităţii.

”Eu scuip pe ceea ce gândesc ei acolo. Celor care le este frică de Haga ar trebui să le fie mai degrabă frică să piardă războiul, să fie umiliţi şi să trădeze poporul”, a mai declarat şefa de la RT.

Animatorul a conchis, atunci, provocând fiori pe platou, că ”Haga nu va mai exista dacă se va întâmpla aşa ceva. Nu va mai exista nimic. Întreaga lume se va transforma în cenuşă”.

Cei doi propagandişti propuneau, într-o altă emisiune, în aprilie, ca prizonierii ruşi de război, nişte ”monştri şi nişte nenorociţi”, să fie folosiţi ca sclavi în reconstrucţia oraşelor ucrainene distruse de către ruşi.

Radu Marian: ,,Din cauza agresiunii ruse prețul la energie electrică crește”

Agresiunea rusă în Ucraina și distrugerea infrastructurii energetice din țara vecină duc la creșterea prețului la energie electrică, afirmă deputatul PAS Radu Marian.

Deputatul Radu Marian va participa la Bruxelles la Dialogul de nivel înalt privind sectorul energetic

Agresiunea rusă în Ucraina și șantajul Kremlinului împotriva noastră afectează direct cetățenii Republicii Moldova.

Din cauza distrugerii infrastructurii energetice a Ucrainei și a reducerii volumelor de gaze rusești livrate către țara noastră, prețul la energie electrică crește, din păcate.

Totodată, Guvernul deja a anunțat compensații la factura de energie electrică.

În cazul acestei majorări, tariful final pentru consumatori din categoriile ridicate și foarte ridicate de vulnerabilitate va fi între 3.8 lei și 4.2 lei/kwh. În aceste categorii intră marea majoritate a gospodăriilor din țară.

Vom ajuta oamenii să treacă mai ușor peste această perioadă. Important e să fie pace”, a declarat Radu Marian.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Ajutor pentru plata facturii la ENERGIA ELECTRICĂ Categoria de vulnerabilitate energetică Prețul plătit de consumatorul casnic după compensare, în funcție de prețul reglementat Foarte ridicată Ridicată 3,3 lei/kWh (dacă prețul va mai mic de Foarte ridicată 3,7 lei/kWh (dacă prețul va lei/kWh) mai mic de Ridicată 3,8 lei/kWh (dacă prețul va lei/kWh) între Foarte ridicată lei/kWh (dacă prețul va lei/kWh) între și Ridicată 4,2 lei/kWh (dacă prețul va lei/kWh) între medie 4,7 lei/kWh (dacă prețul va lei/kWh) între 5,2 lei/kWh (dacă prețul va lei/kWh) între lei/kWh) Volumul maxim compensat de energie electrică pentru consumatorii casnici este de 75 kWh.”

Dr. Fauci, mesaj de speranță pentru 2021: Se vede sfârșitul
Articolul anterior
Video! Ștefan Bănică și Lavinia Pîrva, împreună în noul videoclip de Crăciun
Articolul următor