Doliu în cinematografie. S-a stins din viață actorul Armen Djigarhanean

A murit artistul poporului din URSS, Armen Djigarhanean. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții teatrului pe care îl conducea, scrie RIA Novosti. Armen Djigarhanean avea 85 de ani.

separator

Născut și crescut la Erevan, Djigarhanean a început să lucreze ca actor în teatrele rusești ale orașului, înainte de a se muta la Moscova pentru a continua actoria.

Din 1960, Djigarhanean a apărut într-o serie de filme armene. Dar a devenit popular în anii 1970 cu diversele roluri în filme sovietice precum Novye priklyucheniya neulovimykh (1968), continuarea acestuia Korona Rossiyskoy Imperii, ili Snova Neulovimy (1971) și Mesto vstreci izmeniti nelizea (1979), în care a jucat rolul unui hoț în lege.

După aproape 30 de ani pe scena Teatrului Maiakovski, Djigarhanean a predat la VGIK (Institutul Cinematografic Gerasimov), iar în 1996 și-a fondat propriul teatru la Moscova.

Djigarhanean, unul dintre cele mai renumiți actori de filme și de scenă dintre actorii armeni și ruși, a apărut în mai multe filme decât oricare alt actor rus, având peste 250 de apariții.

Armen Djigarhanean a fost căsătorit de trei ori. La începutul anilor 1960, s-a căsătorit în secret cu Alla Vanovskaia. A avut o fiică cu aceasta, care a murit intoxicată cu monoxid de carbon în mașină.

A doua sa soție, Tatiana Vlasova, la fel a fost actriță. Deși nu s-au căsătorit oficial, cei doi au locuit împreună la Moscova. În 2015 s-au despărțit.

A treia sa soție, cu 43 de ani mai tânără decât el, a fost pianista și actrița Vitalina Țimbaliuk-Romanovskaia. Din 2008, Vitalina a început să lucreze la Teatrul Dramatic din Moscova unde Djigarhanean era regizor. Au fost căsătoriți din 25 februarie 2016 până la 27 noiembrie 2017, câdn au divorțat cu scandal pentru un presupus furt de 80 de milioane de ruble din banii teatrului.

Actorul a suferit de diabet și avea probleme cardiace.

La 26 aprilie 2018, el a fost internat în spital cu un atac de cord și a intrat în comă, dar ulterior și-a revenit.

În septembrie 2019, Armen a anunțat că s-a reunit cu Tatiana Vlasova, care s-a întors special din Statele Unite pentru a avea grijă de fostul ei soț. „Vom îmbătrâni împreună”, a spunea atunci actorul.

sursa: www.publika.md

Cum s-a răzbunat un copil de doar 2 ani pe șarpele care l-a mușcat. Reacția acestuia i-a uimit pe vecinii veniți în ajutor

O fetiță în vârstă de doi ani, din Turcia, se juca în grădina casei, când un șarpe a mușcat-o de buză. Totuși, copilul nu a plâns și nu s-a speriat, ci a avut o reacție cu totul ieșită din comun, scrie ziare.com.

Mai exact, de supărare, a apucat șarpele și l-a mușcat cu toată forța, potrivit Daily Mail.

Vecinii au auzit țipetele copilului și i-au sărit în ajutor. Când au ajuns, au văzut-o cu un șarpe de circa 50 de centimetri în gură, dar și cu un semn de mușcătură pe buza inferioară.

”Vecinii noștri mi-au spus că șarpele era în mâna copilului meu, ea se juca cu el și apoi a mușcat-o. Atunci ea a mușcat șarpele înapoi ca reacție”, a declarat tatăl copilei, Mehmet Ercan.

Aceasta a fost transportată la spital, unde a fost ținută sub observație timp de 24 de ore, iar ulterior a fost externată.

Putin, nostalgic după Uniunea Sovietică. Președintele rus reinstituie ordinul ”Mamă eroină”

Liderul de la Kremlin a semnat luni, 15 august, un decret prin care a introdus din nou în Rusia titlul onorific de „Mamă eroină”, pentru femeile care au născut şi crescut zece sau mai mulţi copii. Acestea vor fi primi îndemnizația unică în sumă de un milion de ruble, transmite agenţia de știri de stat din Rusia RASS, citată de realitatea.md.

„Să fie stabilit titlul de Mamă Eroină, care va fi acordat cetățencii Federației Ruse, care a născut și crescu zece sau mai mulți copii, care sunt cetățeni ruși”, scrie în documentul semnat de Vladimir Putin.

Pe lângă stimulentul bănesc de un milion de ruble, echivalentul a circa 16.000 de euro, titlul va fi acordat împreună cu o diplomă și cu medalia Ordinului „Mama Eroină”, care va fi realizată din aur şi diamante.

Medalia reprezintă o stea cu cinci colțuri sub formă de raze de aur și rodiu. În centrul stelei este amplasat un medalion rotund, cu imaginea tridimensională a stemei de stat a Federației Ruse, acoperit cu email roșu, însoțit de inscripția convexă„Mamă-eroină”, se arată în decretul prezidenţial emis de Putin.

Prin același decret, șeful de la Moscova a stabilit că, la acordarea ordinului „Gloria Părinților”, unul dintre părinții premiați primește un stimulent unic în valoare de 500 de mii de ruble, iar la acordarea medaliei aceluiați ordin – 200 mii de de ruble.

La mijlocul lunii iunie, presa rusă scria că liderul de la Kremlin a ordonat să înceapă pregătirea proiectului de decret, care va reînvia titlul onorific de „Mamă Eroină”, o invenţie din epoca sovietică.

Pentru prima dată, titlul onorific de „Mamă Eroină” a fost introdus în URSS în 1944, în timpul dictaturii lui Iosif Stalin, care îşi dorea o creştere accelerată a populaţiei, după pierderile însemnate din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Ultima atribuire a titlului de „Mama eroină” în Uniunea Sovietică a avut loc în noiembrie 1991, cu puţin timp înainte de destrămarea URSS.

Cadavrul unei femei a fost găsit într-un iaz din Soroca

Un bărbat a sesizat poliția, după ce a găsit cadavru într-un iaz. Descoperirea macabră a avut loc în această dimineață, în jurul orei 09:35, în localitatea Sobari din raionul Soroca, scrie deschide.md.

Preliminar s-a stabilit că victima ar fi o femeie a cărei identitate urmează a fi stabilită de către oamenii legii.

Medicii-legiști veniți la fața locului nu au depistat semne de moarte violentă pe suprafața cadavrului, fapt care îi face pe oamenii legii să ia în calcul versiunea că victima s-ar fi înecat.

Cadavrul urmează a fi expus expertizelor de laborator pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele în care a survenit decesul.

Accident cumplit în localitatea Peresecina. Două Mercedesuri, făcute zob
Articolul anterior
O femeie din Ceadîr Lunga a născut gemeni în ambulanță, în drump spre spital
Articolul următor