Doliu în teatrul moldovenesc: actrița Lidia Noroc-Pânzaru s-a strins din viață

Actrița Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, Lidia Noroc-Pânzaru s-a strins din viață la vârsta de 78 de ani.

Emerita actriță Lidia Noroc-Pânzaru s-a stins din viață: „A fost o femeie care își trăia anii cu Artă”, susţin foştii colegi citaţi de unimedia.info.

„Drum lin spre Ceruri, draga noastră Lidia. Subit și răscolitor de dureros anunțăm decesul Lidiei Noroc-Pînzaru. Ne este greu să găsim cuvintele potrivite acum când am aflat că ființa ei atât de agreabilă lumii întregi ne-a părăsit pentru totdeauna. A fost o personalitate deosebită și ca om, și ca artistă. O femeie frumoasă la chip și suflet, care își trăia anii cu Artă. Aprindem lumânările regretului și exprimăm sincere condoleanțe rudelor! Drum lin spre Ceruri, draga noastră Lidia”, scrie în postarea de pe pagina de Facebook a teatrului.

În teatru a ajund îndată de pe băncile școlii, debutân în 1959, în rolul lui Ionică din spectacolul „Jertfa”, după piesa cu același nume a lui Gheorghe Timofte. Au urmat alte roluri care i-au adus marele succes în fața publicului: Valentina din drama lui Alexandru Vampilov „Astă-vară la Ciulimsk”, Luluța din „Chirița în provincie” de Vasile Alecsandri, Alice din „Omul care a văzut moartea” de Victor Eftimiu, fiica judecătorului din „Sabia lui Damocles” de Nazîm Hikmet ș.a. În total, a jucat în teatru peste 70 de roluri.

În anii 1959-1990 a fost actriță la Teatrul Muzical-Dramatic „Vasile Alecsandri” din Bălți, în perioada 1990-2003 – șef al Direcției Cultură Bălți, iar în ultimii ani – colaborator științific la Muzeul de Istorie și Etnografie din Bălți. Ea a fost cea care a dus la bun sfârșit instalarea monumentului lui ștefan cel Mare și Sfânt la Bălți.

Caz șocant la Dondușeni! Un bărbat a fost prins între lopata unui tractor
Articolul anterior
Filipp Kirkorov a rămas fără afacerea lui profitabilă
Articolul următor