Doliu în lumea jurnaliștilor! A decedat Sergiu Gavriliță

Astăzi, s-a stins din viață un om cu literă mare – jurnalistul Sergiu Gavriliță, fondatorul revistei „VIP Magazin”. Pe data de 10 septembrie a fost ziua lui de naștere, zi în care a împlinit frumoasa vârstă de 45 de ani. Toți prietenii sperau într-o minune, că Sergiu va trece această cumpănă grea. Timp de o lună, jurnalistul a fost internat în spital, unde a și decedat.

separator

Când au aflat vestea tristă prietenii au postat pe pagina sa de facebook mesaje de condoleanțe:

„Sergiu a plecat acum câteva ore în lumea celor fără durere. În ultima lună a avut parte de prea multa. Acum … a ales … liniștea. Adio, prietene. Odihnește-te în pace.”, a scris Ion Terguță.
„S-a stins un Prieten – SERGIU GAVRILIȚĂ…Drum lin spre Dumnezeu.” – Arcadie Zaporojanu.
„Ziua de naștere ar trebui sa fie o zi frumoasa, cu zâmbete și veselii. Din păcate astăzi nu poate fi astfel după ce am aflat ca nu mai ești pe lingă noi. Nu pot exprima ce durere simt acum. Chiar dacă nu ne-am văzut atit de des pe parcursul acestor ani, eu mereu am știut ca ești o persoana extraordinara! Da, ești! Pentru ca mereu vei fi alături de noi , in sufletul și gândurile noastre. Te cuprind și odihnește-te-n in pace acolo sus 😞 Sergiu Gavrilita.”, a scris Kate Gr.
„Ai fost un om minunat Sergiu Gavrilita!!!!!!!Sa te aibă Domnul în pază.”, a menționat Rodica Biletschi.”
„Sergiu Gavrilita………am sperat , am crezut ca poate……….Dar Nu!!! Din păcate nu! Drum Lin!” – Adrian Potlog.
„Trist peste Chisinău, tot mai trist! Drum bun! Zbor lin!” – Natalita Efros.
„La 10 februarie 2018 m-a convins să mă ridic, bolnavă, din pat și să merg la „Omul Anului” – zicea că vrea să-și vadă colegii (promoția 1995/ Jurnalism/ USM…). a fost și ultima noastră reuniune în acel format. nicio clipă însă, atunci dar și pe urmă, nu m-aș fi gândit că exact peste opt luni va trebui să spunem „adio, Sergiu”… ceva nu e drept, totuși, în lumea asta. ceva…”, a scris Sorina Ștefârță.
„Trist…Nu e drept…Prea devreme…” – Natalia Petcu.

Sergiu Gavriliță a fost căsătorit cu Rodica Ciorănică, împreună au o fată pe nume Paula – Mia.

Un student se duce la universitate cu avionul. E mai ieftin decât chiria

Deoarece costurile de închiriere a unui apartament în zona Universității Berkeley erau prea mari pentru el, Bill S. a decis să facă naveta, de trei ori pe săptămână, cu avionul între Los Angeles și San Francisco, relatează Daily Mail.

Un student se duce la universitate cu avionul. E mai ieftin decât chiria

Astfel, tânărul a economisit mii de dolari, transmite libertatea.ro.

Bill S. a fost acceptat de universitatea de elită pentru programul de master de un an în inginerie. Când a aflat că apartamentele cu un dormitor din zona Berkeley costă în medie 3.358 de dolari pe lună, i-a venit o idee. 

„Stau acasă gratuit și aveam avut un număr relativ mare de mile aeriene cu două companii. De aceea am decis să încerc să fac naveta cu avionul”, a povestit tânărul, pentru postul TV KLTA. 

Între august 2022 și finalizarea cu succes a masterului, în mai 2023, Bill S. a zburat de 238 de ori.

Și-a organizat cursurile în așa fel încât să fie prezent doar lunea, miercurea și vinerea. De obicei, lua primul zbor dimineața, la ora 5.00 sau la 6.00, pentru a fi la prima sa prelegere, la ora 10.00.

Seara alegea cea mai ieftină conexiune pentru a se întoarce în Los Angeles. 

Pentru zboruri, el a cheltuit în total doar 2.434 de dolari și 576.000 de mile aeriene pe United Airlines și Alaska Airlines. 

El a plătit 2.468 dolari pentru parcare și benzină, când s-a deplasat către aeroportul din Los Angeles, și 671 de dolari pentru transportul de la aeroportul San Francisco până la Berkeley. 

Așa că toată „distracția” l-a costat pe Bill S. 5.592 de dolari, cu 34.700 de dolari mai puțin decât ar fi trebuit să plătească pentru chirie.

Este mândru de „performanța” sa: „Nu am ratat niciun curs și nu am întârziat niciodată! Îmi place să zbor și să învăț”.

„Este probabil cel mai nebunesc pe care le-am făcut în viața mea” spune Bill. 

Bill a câștigat și un pariu cu trei colegi de studenți: „Toți au pus rămășag că nu puteam face naveta timp de zece luni!”. A câștigat 180 de dolari. 

Universitatea Berkeley este situată în orașul din zona Golfului San Francisco, nordul statului California, la 20 de kilometri de orașul cu același nume și la 600 de kilometri de Los Angeles, Avionul între Los Angeles și San Francisco face în jur de o oră și jumătate.

Rusia: Un grup de presă controlat de Prigojin se închide

Grupul de presă controlat de Evgheni Prigojin se va închide, a declarat directorul unei publicaţii online din trust, ceea ce arată înrăutăţirea situaţiei şefului mercenarilor Wagner, la o săptămână după eşecul unei scurte revolte organizate de luptătorii săi, potrivit Reuters.

Un grup de presă controlat de Prigojin se închide, în urma rebeliunii

În cadrul unui acord care a pus capăt revoltei, Prigojin, un fost aliat al preşedintelui Vladimir Putin, a primit autorizaţie să plece în exil în Belarus, iar oamenilor săi li s-a dat posibilitatea de a alege între a i se alătura, a fi integraţi în forţele armate ale Rusiei sau de a se întoarce acasă, transmite digi24.ro. 

Patriot Media, având ca principal site de ştiri RIA FAN, a adoptat o linie editorială puternic naţionalistă şi pro-Kremlin, oferind în acelaşi timp şi o acoperire pozitivă pentru Prigojin şi grupul său Wagner. 

Anunţ decizia noastră de a ne închide şi de a părăsi spaţiul informaţional al ţării”, a declarat directorul RIA FAN, Evgheni 

Zubarev, într-un clip video postat sâmbătă târziu pe conturile de socializare ale holdingului. Zubarev nu a oferit niciun motiv pentru această decizie. 

Cotidianul rus Kommersant a relatat, vineri, că Roskomnadzor, autoritatea de supraveghere a comunicaţiilor din ţară, a blocat publicaţiile lui Prigojin, fără a oferi detalii. Organismul de supraveghere nu a putut fi contactat duminică pentru comentarii, potrivit Reuters. 

De asemenea, presa rusă a relatat că o „fabrică de troli” care ar fi fost folosită de Prigojin pentru a influenţa opinia publică în ţări străine, inclusiv în Statele Unite, a fost desfiinţată.

Rechinul ucigaș Mako, filmat între insulele Zakynthos și Kefalonia din Grecia: „Primul văzut vreodată”

Un pescar aflat în largul coastei Greciei, între insulele preferate de turiști Zakynthos și Kefalonia, a surprins un rechin uriaș din specia Mako care înota în fața bărcii sale. Această specie de rechin este responsabilă pentru atacurile mortale din Egipt din ultimii ani.

Un pescar grec a demontat miturile precum că în apele Greciei nu s-au mai văzut rechini de zeci de ani, după ce a filmat un moment terifiant chiar în apropierea a două insule preferate de românii care merg în Grecia.

În imagini a fost surprins cel mai rapid rechin din lume care a trecut înotând liniștit pe lângă barca sa, în largul coastei Greciei.

Imaginile filmate de Yiannis Geladas au arătat cum elegantul prădător al oceanului înota aproape de barca sa în timp ce naviga pe Marea Ionică.

Înregistrarea video arată cum fiara ucigasă, despre care se crede că este un rechin mako cu aripioare scurte, se deplasează chiar în fața lui în marea de un albastru cristal.

mediat pe rețelele de socializare au apărut comentariile localnicilor terifiați: „Rechin în apele noastre”.

„Primul rechin pe care l-am văzut vreodată în apele noastre. Uită-te la asta, nu pot spune ce specie este, dar cu siguranță este un rechin mare, spune pescarul grec.

Rechinului Mako, cel mai rapid din lume

Două femei, una austriacă și cealaltă româncă, și-au pierdut viața anul trecut în urma unor unui atac violent al rechin din specia Mako în Marea Roșie, Egipt.

Rechinului Mako își atacă prada cu o viteză uluitoare. Mako este numit și rechinul mackerel și are lungimea corpului de până la 4,3 metri, iar femele sunt mai mari decât masculii, potrivit site-ului oceana.org. Este considerat cel mai rapid rechin din lume și poate atinge o greutate de până la 600 de kilograme.

Rechinul Mako vânează observându-și prada. El are un simț impresionant, de la foarte mare distanță. Acesta se năpustește asupra prăzii cu o viteză care variază între 50 km/h și peste 75 km/h.

Evenimentele tragice au servenit într-un context în care atacurile de rechini în Marea Roșie sunt considerate rare, dar totuși în creștere în ultimii ani, cu mai mulți turiști care au fost uciși sau răniți.

La începutul lunii acesteia, un turist rus a fost mâncat de viu de un rechin în Egipt, din primele informații bestia ar fi fost un rechin Tigru.

sursa: www.newsweek.ro

Cum arată o zi din viața primei balerine a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”!
Articolul anterior
Tatiana Salcuțan, pe locul 8 în lume la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires!
Articolul următor