Doliu național în Grecia

74 de oameni, printre care şi un bebeluş de 6 luni, au murit carbonizaţi, 200 sunt răniţi, 11 fiind în stare critică, iar alţi 25 sunt daţi dispăruţi. Printre victime, doi turişti polonezi. Este bilanţul negru al celor mai devastatoare incendii din Grecia, în ultimii 10 ani.

separator

Autorităţile au anunţat trei zile de doliu naţional, iar premierul Tsipras şi mai mulţi oficiali eleni au lansat o ipoteză şocantă: focurile ar fi fost puse intenţionat. Nu-şi pot explica de ce mai multe incendii au izbucnit în acelaşi timp.

Imaginile dramatice filmate cu drona arată amploarea distrugerilor lăsate în urmă de flăcări.

La 40 de kilometri de capitală, staţiunea Mati a fost, practic, rasă de pe faţa pământului. 26 de corpuri neînsufleţite au fost găsite de voluntarii Crucii Roşii în curtea unei vile. Au fost găsiţi în grupuri de trei sau patru, puteau fi rude sau membrii unei familii, care s-au îmbrăţişat, încercând să se salveze unii pe alţii. Majoritatea victimelor au ars în casele cuprinse de flăcări sau în maşinile în care se urcaseră să fugă din calea incendiilor. Alţi turişti, unii doar în costume de baie, s-au refugiat în apa mării, de unde au fost salvaţi de nave ale marinei militare.

sursa

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

Un copil a înghițit 30 de magneți. Medicii au rămas înmărmuriți
Articolul anterior
Irina Rimes a lansat o nouă piesă, în colaborare cu The Motans
Articolul următor