Doliu național în Grecia

74 de oameni, printre care şi un bebeluş de 6 luni, au murit carbonizaţi, 200 sunt răniţi, 11 fiind în stare critică, iar alţi 25 sunt daţi dispăruţi. Printre victime, doi turişti polonezi. Este bilanţul negru al celor mai devastatoare incendii din Grecia, în ultimii 10 ani.

separator

Autorităţile au anunţat trei zile de doliu naţional, iar premierul Tsipras şi mai mulţi oficiali eleni au lansat o ipoteză şocantă: focurile ar fi fost puse intenţionat. Nu-şi pot explica de ce mai multe incendii au izbucnit în acelaşi timp.

Imaginile dramatice filmate cu drona arată amploarea distrugerilor lăsate în urmă de flăcări.

La 40 de kilometri de capitală, staţiunea Mati a fost, practic, rasă de pe faţa pământului. 26 de corpuri neînsufleţite au fost găsite de voluntarii Crucii Roşii în curtea unei vile. Au fost găsiţi în grupuri de trei sau patru, puteau fi rude sau membrii unei familii, care s-au îmbrăţişat, încercând să se salveze unii pe alţii. Majoritatea victimelor au ars în casele cuprinse de flăcări sau în maşinile în care se urcaseră să fugă din calea incendiilor. Alţi turişti, unii doar în costume de baie, s-au refugiat în apa mării, de unde au fost salvaţi de nave ale marinei militare.

sursa

Un copil a înghițit 30 de magneți. Medicii au rămas înmărmuriți
Articolul anterior
Irina Rimes a lansat o nouă piesă, în colaborare cu The Motans
Articolul următor
Alte articole interesante