Doliu național în Ucraina, după prăbușirea avionului cu 20 de studenți la bord

Doliu național în Ucraina decretat de președintele Volodimir Zelenski după tragedia din regiunea Harkov, în estul țării. 26 de persoane și-au pierdut viața în urma prăbușirii unui avion militar Antonov 26.

separator

Noul bilanț negru a fost anunțat de președinte pe o rețea de socializare. Inițial s-au anunțat 22 de morți, 2 răniți și 3 dispăruți. Unul dintre răniți a murit la spital, iar celălalt a fost stabilizat și își va reveni, au declarat medicii.

Este un șoc, a fost prima reacție a oficialilor ucraineni. Avionul s-a prăbușit la mai puțin de 2 km de un aeroport militar. A luat foc la impactul cu solul.

Era construit în 1977 și transporta 27 de persoane, dintre care 7 membri ai echipajului și 20 de studenți de la Universitatea națională de aviație din Harkov. Studenții nu erau implicați în pilotarea aparatului, au precizat serviciile de securitate de la Kiev.

Potrivit agenției Reuters, ar fi fost persoane care ar fi sărit din avion înaintea impactului. Directorul spitalului din Harkov, unde se află singurul supraviețuitor, a declarat că acesta i-ar fi spus că nu a sărit din avion. Medicii îi dau mari șanse de recuperare.

Potrivit primelor informații, comandantul avionului a semnalat cu 8 minute înaintea prăbușirii probleme la un motor și a cerut să aterizeze de urgență.

Ce a urmat va stabili o comisie guvernamentală de anchetă.

La locul tragediei au venit președintele țării și responsabili militari. Experții au examinat locul accidentului și bucăți fumegânde din aparat.

Concluzii vor fi prezentate după ce vor fi analizate cutiile negre ale avionului, au precizat oficialii de la Kiev.

sursa: www.tvr.ro

Clipe de coșmar. O mamă din Bălți și-a pierdut copilul de 3 ani
Articolul anterior
Ploaia puternică a făcut ravagii în Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante