Doliu! S-a stins din viață actorul Boris Bechet

Un mare Om al neamului nostru – Boris Bechet, actor de teatru și film, s-a stins din viață.

Boris Bechet a înscris pagini de aur în istoria teatrului și cinematografiei naționale!

Pe 7 februarie 2021 actorul a împlinit 68 de ani.

Boris Bechet s-a născut la data de 7 februarie, 1963, în satul Vad-Leca, raionul Telenești.

În perioada anilor 1971-1975 a studiat la Institutul de Arte din Chișinău . În anii 1977-1985 a jucat pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Bălți, apoi  la Teatrul poetic din Chișinău (azi Teatrul „Alexei Mateevici”).

Boris Bechet a debutat la studioul „Moldova-film” în anul 1983. A avut roluri atît principale cât și secundare  în filmele lui Vasile Pascaru, Nicolae Ghibu, Boris Conunov, Valeriu Gagiu. Unele dintre personajele sale cele mai remarcabile fiind Meșterul Manole și  Strătan, din filmul lui Valeriu Gagiu, „Corbii prada n-o împart”.

De asemenea, a jucat în filme precum Găsește potcoava fericirii,  (1983), Miorița, (1987), Cursa, ( 1988), Troița, (1991).

În anul 1991 a devenit artist emerit al poporului.

 „Azi s-a mai stins încă un mare Om al neamului nostru – Boris Bechet. Actor de teatru și film, a înscris pagini de aur în istoria teatrului și cinematografiei naționale…. Condoleanțe soției Margareta Nazarchevici, feciorilor și celor care i-au fost aproape”, a scris Ala Nemerenco pe Facebook. 

Dumnezeu să-l odihnească!

Vortex polar peste România și Moldova, în plină primăvară. Alertă meteo de ninsori şi răcire accentuată
Articolul anterior
Un tânăr a fost amendat cu 2 mii de lei pentru că nu purta masca în timp ce se deplasa de unul singur pe o stradă din Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante