Doliu. S-a stins din viață un ilustru medic din Chișinău

Sistemul medical din țara noastră a devenit mai sărac odată cu trecerea în neființă a reputatului medic. E o pierdere atât pentru lumea academică, cât și pentru pacienți și membrii familiei. Medicul chirurg Andrei Doruc, care activa în cadrul Institutului Oncologic din Chișinău, s-a stins din viață.

separator

Colegii medicului au publicat un mesaj în memoria acestuia:

,,În ziua de 02.09.2020, o veste zguduitoare a cutremurat colectivul IMSP Institutul Oncologic – a plecat de printre noi, după o lungă suferință, un cercetător ilustru, d.ş.m., cercetător ştiințific principal, medic chirurg oncolog profil Tumori cap și gît, om cu suflet mare.

Domnul Andrei Doruc a activat în Institutul Oncologic din anul 1974, după absolvirea Institutului de Stat de Medicină din Chişinău.

Activității medicale și științifice în cadrul Institutului i-a dedicat întreaga sa viaţă și carieră.

În funcție de șef al secţiei “Tumori profil cap şi gît”, apoi şef al secţiei “Microchirurgie”, colaborator ştiinţific principal în Laboratorul ştiinţific “Tumorile regiunii cap şi gît” a contribuit la dezvoltarea oncologiei naționale și a oferit pacienților asistență și atenție profesională.

Peste 110 lucrări ştiinţifice, o monografie, 9 brevete de invenţie, reprezintă o valoare în sistemul de sănătate.

Domnul Andrei Doruc, a fost și va rămâne în inimile noastre un specialist performant, om înțelept, o personalitate distinsă, care a plecat lăsând în urmă amintiri frumoase și realizări importante.
Colectivul Institutului Oncologic exprimă sincere condoleanțe soţiei Doamnei Ludmila Doruc şi fiului, colegului nostru Serghei Doruc, șef secției Tumorile toracoabdominale, deasemenea rudelor și celor apropiați. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

Ceremonia de luat rămas bun va avea loc vineri, 4 septembrie 2020, între orele 11:30-11:45, la Cimitirul “Sfîntul Lazăr” din Chişinău, unde va fi înmormântat.

Amenzi de până la 1.800 de lei pentru chișinăuienii care aruncă gunoiul la întâmplare în zonele publice
Articolul anterior
Alarmant. Numărul de noi infectați în Europa a ajuns la nivelul lunii martie
Articolul următor
Alte articole interesante