Domeniul din Moldova în care salariul mediu se apropie de 30.000 lei pe lună

În trimestrul III al acestui an salariul mediu al angajaților din Moldova IT Park a constituit 29.133 de lei, de patru ori mai mare decât salariul mediu pe economie Potrivit unui raport al Moldova IT Park, în trimestrul III al anului 2019 salariul mediu al angajaților companiilor rezidente a fost cu 25,2% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut, transmite mold-street.com.

separator
Astfel creșterea veniturilor salariale din Moldova IT Park este de aproape două ori mai mare decât cea a salariului mediu pe economie, arată datele Biroului Național de Statistică și de aproape patru ori decât media din rândul companiilor.

În același timp comparativ cu finele trimestrului II, salariul mediu lunar al angajaților IT Park a crescut cu doar 1,45%. Din cele 467 companii rezidente ale IT Park, 237 – au raportat creșterea salariului mediu, iar 105 companii au înregistrat concomitent și creșterea venitului.

Raportul mai relevă că numărul de angajați ai rezidenților parcului a crescut în trimestrul III cu 766 de persoane, ajungând la 9.268 de persoane.

În total, de la începutul anului 2019, numărul de angajați în cadrul companiilor rezidente a crescut cu 2.529 persoane, sau cu 37,5%.

Creșterea acestui indicator se datorează atât majorării numărului de rezidenți, dar și cererii sporite de resursele umane calificate pe piață, susține administrația IT Park. Din numărul total de angajați ai rezidenților, 88% sunt specialiști din domeniu, care desfășoară activități prevăzute de Legea cu privire la parcurile pentru tehnologia informaţiei. Astfel, numărul total de angajați implicați direct în IT este de 8.130, demonstrând o creștere cu 646 persoane.

Pentru a atrage investitori și companii serioase în Moldova IT Park, Guvernul și Parlamentul a operat mai multe modificări la Codul Fiscal stabilind un impozit unic de pentru rezidenții parcurilor IT care întrunesc cumulativ condițiile prevăzute de Legea parcurilor IT.

Află mai multe pe mold-street.com.

Familia regală daneză îşi duce şi iarna copiii la şcoală cu bicicleta
Articolul anterior
La Chișinău au fost aduse Moaștele Sfântului Nicolae, făcătorul de minuni
Articolul următor