Donald Trump, blocat pe Facebook și Instagram până la sfârșitul mandatului la Casa Albă

Donald Trump, interzis de Facebook și Instagram! Mark Zuckerberg a anunțat că actualul președinte nu va mai posta niciun mesaj pe aceste rețele cel puțin până la inaugurarea președintelui ales Joe Biden. Facebook va continua să restricționeze conturile președintelui până la sfârșitul perioadei sale în funcție.

foto: Getty Images

Restricțiile impuse de Facebook asupra contului președintelui Donald Trump vor continua cel puțin în următoarele două săptămâni și poate „la nesfârșit”, a anunțat CEO-ul Mark Zuckerberg .

„Credem că riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari”, a scris Zuckerberg.

„Prin urmare, extindem blocarea conturilor sale de Facebook și Instagram pe termen nelimitat și cel puțin pentru următoarele două săptămâni până la finalizarea tranziției pașnice a puterii”.

Decizia a fost luată după ce și Twitter, Youtube au blocat temporar conturile lui Trump după asaltul de miercuri asupra Congresului al susținătorilor săi, pe care i-a și incurajat, împotriva validării rezultatului alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

„Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează în mod clar că președintele Donald Trump intenționează să își folosească timpul rămas în funcție pentru a submina tranziția pașnică și legală a puterii către succesorul său ales, Joe Biden”, a scris Zuckerberg.

42 de ani de la cel mai grav accident de circulație din România. 48 de oameni au murit înecați într-o mlaștină

Ieri, 29 iunie, s-au împlinit 42 de ani de la cel mai grav accident înregistrat în România, în urma căruia 48 de persoane au murit. Tragedia infiorătoare a fost ascunsă opiniei publice de regimul Ceaușescu. “Podul celor 48 de cruci” este si acum martor al acelui tragic eveniment.

Ieri, 29 iunie 2022, s-au împlinit 42 de ani de la cel mai grav accident rutier înregistrat in România.

Accidentul a avut loc pe 29 iunie 1980, în județul Botoșani, înainte de intrarea în satul Huțani, pe actualul Drum European E 58, în zona numită „Șapte poduri”, transmite Realitatea.net.

Autobuzul era plin cu muncitori navetiști, angajați la o fabrică din Suceava. Fiind zi de sărbătoare, autobuzul era supraaglomerat: cu toate că mașina avea o capacitate de 40 de locuri, șoferul a îngrămădit în vehicul 83 de suflete – bătrâni și tineri, femei și copii, scrie Monitorul de Botoșani.

După ce a trecut de podul peste Siret, în drum spre Huțani, la un moment un cauciuc a explodat, iar, autobuzul arhiplin a ieșit de pe șosea, a rupt balustrada unui pod și s-a răsturnat de la circa șase metri înălțime într-o mlaștină adâncă.

Din cauza greutății, autobuzul s-a scufundat în mâl, toți cei 83 de oameni văzându-se prinși într-o capcană a morții. Cei mai mulți nu au mai reușit să iasă la suprafață și au murit înecați. Numai 35 de călători au reușit să supraviețuiască, purtând în suflet mărturia celui mai grav accident petrecut vreodată în România.

Trupurile neînsuflețite au fost scoase cu greu la mal și duse la morgă cu camioanele. Șoferul autobuzului și-a pierdut și el viața în accident, așa că nimeni nu a mai răspuns pentru tragedia de atunci. În schimb, mlaștina a fost acoperită cu pământ, autoritățile încercând să șteargă orice urmă.

Presa vremii nu a mediatizat cazul, în publicațiile comuniste menționându-se doar că un autobuz ce se deplasa de la Suceava spre Botoşani a fost implicat într-un accident rutier, fără a se preciza nimic despre victime, o practică obișnuită a acelor vremuri.

Abia după revoluția din 1989 rudele celor decedați au reușit să pună cruci în memoria celor care și-au pierdut viața în accident, în apropiere fiind montat și un panou pe care au fost menționate numele tuturor victimelor.

Cunoscuta prezentatoare TV britanică Deborah James s-a stins la doar 40 de ani

Faimoasa jurnalistă britanică Deborah James a încetat din viață. Angajata celor de la The Sun și BBC a pierdut lupta cu cancerul intestinal la doar 40 de ani.

Vedeta de televiziune a fost răpusă de cancerul intestinal la vârsta de 40 de ani, marți, 28 iunie.

Cancerul a provocat moartea jurnalistei Deborah James. Ziarista britanică de 40 de ani și-a dat ultima suflare în pace, potrivit anunțului făcut pe contul ei oficial de Instagram. Familia i-a fost alături în ultimul moment.

„Cu multă tristețe, anunțăm moartea lui Dame Deborah James, cea mai minunată soție, fiică, soră și mamă.”, se arată în mesajul public.

Gazda podcastului BBC a fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016 și și-a documentat experiența ca BowelBabe pe social media. Totodată, a creat Fundația BowelBabe, care strânge bani pentru studii clinice și cercetare în cazul cancerului.

Deborah James era căsătorită și avea doi copii.

Deborah James Parents, Morther, Father, Family Background
Deborah James of You, Me & the Big C on being Bowelbabe and losing Rachael  Bland | The Times Magazine | The Times

Un bărbat din Cimișlia s-a spânzurat de un copac din curtea casei

Un bărbat de 62 de ani din satul Gura-Galbenei, raionul cimișlia a fost găsit spânzurat de un copac din curtea casei.

Un bărbat s-a aruncat în gol de la etajul 4 al spitalului din Leova. Era în  depresie, după moartea soției - SafeNews

Tragedia a avut loc în această seară în jurul orei 20:40, transmite deschide.md.

Potrivit poliției, acesta a fost găsit de fiul său care ar fi venit în vizită.

Poliția a inițiat o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele pe acest caz.

Anunț important privind procedura depunerii dosarelor de redobândire a cetățeniei române
Articolul anterior
Directorul executiv Moderna: Vaccinul va oferi probabil imunitate de până la câţiva ani
Articolul următor