Donald Trump, blocat pe Facebook și Instagram până la sfârșitul mandatului la Casa Albă

Donald Trump, interzis de Facebook și Instagram! Mark Zuckerberg a anunțat că actualul președinte nu va mai posta niciun mesaj pe aceste rețele cel puțin până la inaugurarea președintelui ales Joe Biden. Facebook va continua să restricționeze conturile președintelui până la sfârșitul perioadei sale în funcție.

foto: Getty Images

Restricțiile impuse de Facebook asupra contului președintelui Donald Trump vor continua cel puțin în următoarele două săptămâni și poate „la nesfârșit”, a anunțat CEO-ul Mark Zuckerberg .

„Credem că riscurile de a permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari”, a scris Zuckerberg.

„Prin urmare, extindem blocarea conturilor sale de Facebook și Instagram pe termen nelimitat și cel puțin pentru următoarele două săptămâni până la finalizarea tranziției pașnice a puterii”.

Decizia a fost luată după ce și Twitter, Youtube au blocat temporar conturile lui Trump după asaltul de miercuri asupra Congresului al susținătorilor săi, pe care i-a și incurajat, împotriva validării rezultatului alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

„Evenimentele șocante din ultimele 24 de ore demonstrează în mod clar că președintele Donald Trump intenționează să își folosească timpul rămas în funcție pentru a submina tranziția pașnică și legală a puterii către succesorul său ales, Joe Biden”, a scris Zuckerberg.

Anunț important privind procedura depunerii dosarelor de redobândire a cetățeniei române
Articolul anterior
Directorul executiv Moderna: Vaccinul va oferi probabil imunitate de până la câţiva ani
Articolul următor
Alte articole interesante