Donează, ca orașul tău să prindă culoare!

Chișinăul are nevoie de culoare mai mult ca niciodată! Orașul poate să se transforme, de la un an la altul, într-o capitală a picturilor murale, cunoscută și peste hotarele țării. Tânărul artist Radu Dumbravă este gata să contribuie la realizarea acestui proiect. Tânărul a creat o schiță de picturi murale impresionante, care urmează a fi asociate și adaptate bulevardului Dacia din Capitală.

separator

Însă, pentru a da viață proiectului său, Radu are nevoie de susținere financiară. Să-l ajutăm împreună, pentru a-și putea realiza acest vis al lui, al nostru!dumbrava1-845x550

Radu Dumbravă este tânărul artist care, din 2012, aduce orașului Chișinău o doză de prospețime și culoare prin picturile sale. Cu siguranță, fiecare a putut să observe și să admire picturile murale ale tânărului artist: proiectul „Muralis”, „Cerbul”, „Fluturii libertății” și „Băiatul pe bicicletă” care sunt amplasate pe bulervardul Decebal din Chișinău.

swrew-689x1024photo_2017-08-07_16-03-41-1024x978

Anul trecut, prin intermediul platformei Guvern24, tânărul a reușit să colecteze 800 euro pentru a putea participa la cel mai prestigios festival de pictură murală din Europa „Monumental Art” din Gdansk, Polonia – țara renumită datorită picturilor sale murale.

Acolo, împreună cu alți artiști, Radu a pictat „760 Metri de Glorie” – cea mai mare pictură murală din Polonia.

Anul acesta, Radu a dezvoltat o schiță, care, urmează a fi asociată și adaptată cu bul. Decebal din Chișinău, ceea ce ar reprezenta un punct de atracție a acestui bulevard. În plus, va reaminti locuitorilor și oaspeților istoria dacilor și rolul personajului istoric.

Tânărul artist crede cu fermitate că orașul nostru poate deveni o galerie în aer liber, demnă de a se numi printre cele mai bune, cel puțin în Europa.

O echipă mare de artiști care urmează să picteze la înălțime are nevoie de instrumente specializate și echipament. Acestea le vor face lucrul mai ușor la înălțimea de 9 etaje – toate acestea sunt costurile de logistică și asigurare pentru echipa lui Radu Dumbravă.

Radu este un tânăr ingenios și creativ și deja a reușit să estimeze bugetul total al proiectului. Este nevoie de suma de 5.000 de euro, unde CAPAROL vine cu un aport de 2.000 euro (pentru vopsele, schela, pregătire strat suport).

În același timp, mai este nevoie de 3.000 de euro, pentru a putea asigura costurile de logistică și de asigurare a pictorilor, 4 persoane care vor lucra împreună cu Radu.

Să-l ajutăm pe Radu să dea viață proiectelor sale!

Donează pe Guvern24.md

(foto/video) O tânără cere ajutorul pentru a recunoaște persoanele din imagine. Acestea i-ar fi sustras mobilul într-un magazin din Capitală
Articolul anterior
Meteorologii au emis cod galben de căldură pentru acest weekend
Articolul următor
Alte articole interesante