Dorin Recean, numit de Maia Sandu în funcția de premier al Republicii Moldova

Maia Sandu l-a desemnat vineri pe Dorin Recean în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă.

Dorin Recean, desemnat candidat la funcția de prim-ministru

Noul candidat pentru funcția de premier, Dorin Recean, desemnat de Maia Sandu, a ieșit în fața presei cu primele declarații.

Primele declarații ale lui Recean: Vom acționa pe trei dimensiuni

Acesta a anunțat trei dimensiuni pe care se va baza și la care R. Moldova are de lucrat.

”Vă mulțumesc pentru încredere și susținere. Voi purcede imediat la formarea candidaturii guvernamentale și la acțiunile care sunt necesare pentru implementarea programelor guvernamentale.

Vom purcede imediat la acțiunea pe trei dimensiuni cele mai importante:

1. Ordinea și disciplina din instituții. Instituțiile trebuie să deservească cetățenii și oamenii de afaceri. Da, există rezistență, dar o vom depăși.

2. Să avem o nouă viață în economie. Asta înseamnă să oferim mai multe resurse accesibile pentru investițiile de afaceri, în domeniul întreprinderilor mici și mijlocii. Asta este calea pentru locurile de muncă, salarii mai mari.

3. Pacea și stabilitatea. Trebuie să conștientizăm că de la Al Doilea Război Mondial încoace suntem în cel mai înalt risc de provocări. Prin urmare avem nevoie să consolidăm sectorul de securitate în așa fel încât toată lumea să se simtă în siguranță.

Dominanta programului de guvernare este integrarea europeană. Trebuie să accelerăm procesul de armonizare a legislației, trebuie să implementăm toate condiționalitățile”, a declarat Dorin Recean.

Un preot din Moscova a bătut o pensionară care vindea flori la câțiva metri distanță

Un pretins sjulitor al bisericii din Moscova a agresat o bătrână, ziua în amiaza mare. Bărbatul agresiv cerea de pomană lângă stația de metrou Marksistskaia, iar pensionara vindea flori la câțiva metri distanță. Presupusul preot a lovit-o pe femeie cu piciorul, în timp ce ținea o icoană în mâini.

Un preot din Moscova a agresat o pensionară: A lovit-o cu piciorul

Canalul Baza relatează că pensionara ar fi decis să-și comercializeze florile puțin mai aproape de locul în care cerșea preotul. Reieșind din imaginile surprinse, „concurentul” nu a apreciat inițiativa femeii, transmite realitatea.md.

Fără să lase icoana din mâini, bărbatul a lovit-o pe bătrână cu piciorul. Cu ochii în lacrimi, femeia a cerut ajutorul trecătorilor.

În cele din urmă, femeia s-a dovedit a fi mai bună la suflet decât preotul, refuzând să cheme ambulanța și poliția.

Mark Zuckerbeg a devenit tată a treia oară

Mark Zuckerbeg, cofondatorul Facebook, a devenit tată din nou. Soția lui, Priscilla, a născut o fetiță, care a primit numele Aurelia.

Fericire în familia lui Mark Zuckerberg: A devenit tată de fetiță

„Bine ai venit pe lume, Aurelia Chan Zuckerbeg. Ești o mică binecuvântare”, a scris acesta pe Facebook.

Mark Zuckerberg este un antreprenor, dezvoltator de software și filantrop american care este cel mai bine cunoscut ca co-fondator și CEO al Facebook, cea mai mare platformă de socializare din lume.

Născut pe 14 mai 1984, la New York, Zuckerberg a dezvoltat de la o vârstă fragedă un interes pentru calculatoare și programare.

A urmat cursurile Universității Harvard, unde a lansat prima versiune a Facebook în 2004 ca site de rețea socială pentru studenții de la Harvard.

Ce spune taxatoarea din troleibuzul care a lovit mortal o copilă în Capitală

Taxatoarea din troleibuzul care a lovit mortal o copilă susține că fata nu a trecut regulamentar strada.

Totodată, ea susține că troleibuzul s-a oprit la trecerea de pietoni, iar după ce toate persoanele au traversat strada, troleibuzul a început să-și ia viteză, moment în care fetița a alergat înaintea mijlocului de transport pentru a traversa, însă nu a reușit și a ajuns sub roți.

Poliția are o altă versiune. Oamenii legii spun că fata traversa strada regulamentar, transmite protv.md, conform www.stiri.md.

Amintim că acest caz a avut loc în sectorul Ciocana al Capitalei. Copila lovită mortal avea 12 ani. Mai jos, video:

Rusia a pierdut peste 30 de blindate într-un singur atac, la Vuhledar. Vehiculele „vânate” cu dronele ca în jocurile video
Articolul anterior
Dorin Recean are 15 zile pentru a cere Parlamentului votul de încredere
Articolul următor