Două ambulanțe moderne, în stare perfectă, donate de Italia au ajuns la Chișinău

Două ambulanţe şi un vehicul funerar au fost astăzi transmise Primăriei Chişinău din partea Asociațiilor de caritate (Misericordiile) din comunele Certaldo și Gambassi Terme, regiunea Toscana, Italia. Mai exact, transportul sanitar donat constituie ambulanțe de tip B, echipate și dotate cu utilajul medical necesar și sunt în stare tehnică perfectă.

Potrivit edilului Capitalei, municipalitatea își propune ca pe viitor să realizeze proiecte în comun și să existe o frumoasă colaborare între municipiul Chișinău – regiunea Toscana şi alte orașe din Italia. „Ambulanțele donate vor fi distribuite la două spitale clinice municipale și anume pentru Spitalul de Boli Contagioase pentru Copii și Spitalul nr. 4, pentru asistența medicală a pacienților și gestionarea eficientă a pandemiei de COVID-19. Transportul sanitar donat constituie ambulanțe de tip B, echipate și dotate cu utilajul medical necesar”, a declarat primarul Capitalei Ion Ceban.

Mai exact, unitățile de transport vor fi utilizate în transportarea copiilor la tratamente complexe și consultații medicale interdisciplinare, dar şi pentru transportarea pacienților aflați la tratament paliativ.

Cea mai mare fabrică de zahăr din Moldova a trecut la alimentație cu păcură
Articolul anterior
Kate Middleton și Prințul William, în ținute de gală răvășitoare la un important eveniment dedicat protecției mediului
Articolul următor
Alte articole interesante