Două aparate moderne de ultrasonografie, oferite de către Uniunea Europeană pentru spitalele din Ceadâr-Lunga și Comrat

Cu fonduri provenite de la Uniunea Europeană (UE), au fost achiziţionate două aparate cu ultrasunet pentru spitalele din autonomia găgăuză.

separator

Ceremonia înmânării acestora, cu participarea başcanului Irina Vlah şi a ambasadorului UE în RM Peter Mikhalko a avut loc ieri, la Comrat.

Acest echipament medical scump a fost donat Găgăuziei în cadrul unui amplu program de sprijin pentru autorităţile şi comunităţile locale implementat de Uniunea Europeană.

Ambasadorul Peter Mikhalko a subliniat că „s-au găsit fonduri pentru achiziţionarea dispozitivelor necesare anume acum”.

„Mă bucur că am reuşit să oferim cetăţenilor moldoveni – locuitori ai Găgăuziei echipamente care să le permită să-şi păstreze sănătatea”, a spus diplomatul.

Vlach a subliniat că darul din partea UE va îmbunătăţi semnificativ calitatea serviciilor medicale din regiune.

„Cu sprijinul partenerilor noştri europeni, am rezolvat multe probleme de infrastructură în fiecare aşezare din Găgăuzia. Astăzi, UE ne-a ajutat din nou. Sistemul nostru medical s-a dovedit a nu fi destul de pregătit pentru noi provocări, pentru a lucra în contextul pandemiei coronavirusului. Aveam nevoie în special de aparate ultrasonografice noi. Mulţumesc sincer delegaţiei UE pentru sprijinul nepreţuit”, a spus başcanul. Ultrasonografele vor fi transferate la spitalele regionale Comrat şi Ceadâr-Lunga, unde au fost dotat secţii pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19.

sursa: www.infotag.md

Mai mute școli și licee din Capitală înregistrează cazuri de Covd-19
Articolul anterior
Tatiana Granciuc, într-o ședință foto adorabilă cu fiul ei nou-născut! Cum a pozat tânăra mămică alături de cel mic
Articolul următor
Alte articole interesante