Două aparate moderne de ultrasonografie, oferite de către Uniunea Europeană pentru spitalele din Ceadâr-Lunga și Comrat

Cu fonduri provenite de la Uniunea Europeană (UE), au fost achiziţionate două aparate cu ultrasunet pentru spitalele din autonomia găgăuză.

separator

Ceremonia înmânării acestora, cu participarea başcanului Irina Vlah şi a ambasadorului UE în RM Peter Mikhalko a avut loc ieri, la Comrat.

Acest echipament medical scump a fost donat Găgăuziei în cadrul unui amplu program de sprijin pentru autorităţile şi comunităţile locale implementat de Uniunea Europeană.

Ambasadorul Peter Mikhalko a subliniat că „s-au găsit fonduri pentru achiziţionarea dispozitivelor necesare anume acum”.

„Mă bucur că am reuşit să oferim cetăţenilor moldoveni – locuitori ai Găgăuziei echipamente care să le permită să-şi păstreze sănătatea”, a spus diplomatul.

Vlach a subliniat că darul din partea UE va îmbunătăţi semnificativ calitatea serviciilor medicale din regiune.

„Cu sprijinul partenerilor noştri europeni, am rezolvat multe probleme de infrastructură în fiecare aşezare din Găgăuzia. Astăzi, UE ne-a ajutat din nou. Sistemul nostru medical s-a dovedit a nu fi destul de pregătit pentru noi provocări, pentru a lucra în contextul pandemiei coronavirusului. Aveam nevoie în special de aparate ultrasonografice noi. Mulţumesc sincer delegaţiei UE pentru sprijinul nepreţuit”, a spus başcanul. Ultrasonografele vor fi transferate la spitalele regionale Comrat şi Ceadâr-Lunga, unde au fost dotat secţii pentru tratamentul pacienţilor cu COVID-19.

sursa: www.infotag.md

Un tânăr moldovean, arestat în Italia după ce a amenințat și a încercat să jefuiască un copil pe stradă

Un tânăr de 23 de ani, originar din Republica Moldova, a fost arestat în Bologna, Italia, după ce a amenințat și a încercat să jefuiască un băiat în vârstă de 14 ani, aflat în drum spre școală, scrie tvrmoldova.md.

Potrivit presei italiene tânărul din Republica Moldova s-a apropiat de băiat amenințându-l cu un ciob de sticlă și i-a cerut bani.

 După ce a reușit să scape, băiatul a alertat autoritățile, furnizând o descriere precisă a criminalului.

Carabinieri au reușit să îl aresteze pe tânărul din Republica Moldova și l-au pus sub acuzația de tentativă de jaf. 

Tânărul moldovean se află acum la dispoziția autorităților judiciare și va fi judecat într-o procedură urgentă.

Tauber cere sancționarea simpatizanților PAS. A făcut o interpelare la Poliție

Marina Tauber a făcut o interpelare, oficială, către Inspectoratul de poliție Buiucani în vederea agresiunilor de la protestul care au avut loc săptămâna trecută. Asta după ce joi, 16 martie, între manifestanții Partidului Șor și simpatizanții PAS s-a iscat o certă cu îmbrânceli, transmite Știri.md.

„Am făcut o interpelare, oficială, către Inspectoratul de poliție Buiucani, în care am cerut ca indivizii agresivi, care au atacat, joia trecută, coloana de manifestanți pașnici să fie aduși în fața justiției. 

Fețele lor sunt cunoscute de poliție, iar intențiile și acțiunile lor agresive au fost înregistrate clar în numeroase imagini în care se vede clar cum încearcă să mă atace pe mine, pe primarul de Orhei, Pavel Verejanu, pe liderul Partidului „Renașterea”, Serghei Mișin, și pe alte persoane. 

Cer să fie identificate persoanele, iar agresorii să fie trași la răspundere. 

Pentru a ușura munca poliției, nu doar că am anexat la interpelare imagini video, dar am detaliat și ce articole din lege au încălcat acești agresori, reprezentanți ai regimului PAS. 

Ne vom face dreptate și nimeni din cei care au încălcat legea nu va scăpa de răspundere!”, a declarat Tauber.

Seul construiește cea mai mare roată Ferris fără spițe din lume

În ceea ce privește roțile Ferris, Inelul Seul va fi prima roată Ferris fără spițe înaltă de 180 m. Fără îndoială, cea mai înaltă roată fără spițe din lume, Seoul Ring Zero, va fi amplasată aproape de Stadionul Cupei Mondiale, de-a lungul râului Han, în nord-vestul Seulului, scrie tabuhighlife.ro.

Inspirată de o formație de nuntă, roata uriașă fără spițe este programată să fie construită încă din iunie 2025. Roata, un proiect al Guvernului Metropolitan din Seul, va servi ca o unitate de divertisment și chiar un complex cultural, sporind sensul istoric al Nanjido.

Această roată va fi și cea mai bună modalitate de a experimenta Parcul Haneul de sus. Parcul Haneul este considerat un loc de importanță, acționând ca o poartă atât către Seul, cât și către Coreea unificată .

Potrivit CNN, guvernul de la Seul a declarat că locația roții din parcul Haneul (coreeană pentru „cer”) a fost aleasă din diverse motive, și anume proximitatea sa de granița de nord a țării. „Deoarece parcul este aproape geografic de Coreea de Nord, SMG-ul își va concentra dorința și dorințele pentru o Coreea unificată și o unitate națională pe Inel.” Seoul Ring Zero va avea 36 de vagoane, cu 25 de pasageri fiecare. Aceasta înseamnă că poate găzdui aproximativ 12.000 de persoane în fiecare zi. Planurile mărețe includ, de asemenea, o facilitate de a lua masa sus pe inel pentru a profita la maximum de această structură uimitoare.

Prima roată Ferris fără spițe din lume se află în China , numită „Ochiul Bohai”. Are 145 m înălțime și nu fură titlul de cea mai înaltă roată ferris fără spițe din lume de la Seoul Ring Zero.

Mai mute școli și licee din Capitală înregistrează cazuri de Covd-19
Articolul anterior
Tatiana Granciuc, într-o ședință foto adorabilă cu fiul ei nou-născut! Cum a pozat tânăra mămică alături de cel mic
Articolul următor