Două măicuţe s-au întors însărcinate din Africa. Reacţia Bisericii Catolice

Două măicuţe se află sub investigaţia Bisericii Catolice, după ce au rămas însărcinate în urma unor călătorii misionare. Femeile, originare din Africa, servesc Biserica Catolică în Sicilia, Italia şi ar fi rămas însărcinate în urma unor misiuni organizate în ţările lor natale, relatează The Independent.

separator
Una dintre călugăriţe, o femeie în vârstă de 34 de ani a descoperit că e însărcinată după ce a mers la spital din cauza unor dureri abdominale severe, conform ziarului Gazzetta del Sud, citat de adevarul.ro.

Cea de-a doua călugăriţă obişnuia să îngrijească vârstnici în Ragusa, sud-estul oraşului Ispica. Salvatore Riotta, primarul din Militello Rosmarino, unul dintre oraşele în care servea o măicuţă, a spus că o cunoaşte „bine pe călugăriţă şi că regretă” că ştirea a fost difuzată în felul acesta.

A mai spus că măicuţa depusese jurământul cu mai puţin de un an în urmă şi era îndrăgită de toată lumea.

„Comunitatea noastră de 1.200 de locuitori este uimită de modul în care a fost tratată ştirea, adică nu în secret aşa cum ar fi trebuit”, a spus Salvatore Riotta.

Ruggero Razza, consilier din Sicilia, şi-a exprimat solidaritatea faţă de măicuţe pe Facebook spunând că „este nedrept că ştirea a ajuns cunoscută publicului.” Femeile trebuie să aleagă dacă îşi vor părăsi misiunea pentru a îşi creşte copiii.

O mamă a făcut infarct după ce s-a enervat foarte tare, pentru că fiul ei nu știa să își facă temele pentru acasă
Articolul anterior
Statul va acorda subvenții de 3 milioane de lei pentru îmbunătățirea nivelului de trai în satele Moldovei
Articolul următor