Două melodii, descalificate din etapa naţională Eurovision 2023. Care a fost motivul

Două melodii au fost descalificate din preselecția națională Eurovision 2023. Este vorba despre melodia „Squeeze Paradise” a trupei Nordilka și duetul Massimo Sinceri și DA-MUSE, scrie realitatea.md.

Piesa „Squeeze Paradise” a fost descalificată din concurs pentru că ar încălca prevederea Regulamentului, conform căreia melodiile înregistrate în concurs nu trebuiau să fie publicate înainte de 1 septembrie 2022.

Duetul Massimo Sinceri și DA-MUSE nu va mai participa, deoarece a încălcat coraportul de 50% al contribuției soliștilor cetățeni ai altor state.

„Trupa Nordika va evolua în cadrul audițiilor live din 28 ianuarie 2023 doar cu cealaltă piesă cu care s-au înregistrat – „Damn and down”, se arată pe pagina oficială a competiției naționale.

În cadrul Selecției Naționale Eurovision Song Contest 2023 au fost înregistrate 60 de dosare, dintre care au fost selectate 33 de piese. După descalificarea celor două piese, în etapa audițiilor live urmează audierea a doar 31 de piese.

Menționăm că etapa Audițiilor Live va fi organizată pe 28 ianuarie, la ora 14:00 în studioul mare al Televiziunii Naționale. Evenimentul transmis în direct, la Moldova 2 și pe site-ul acestuia.

Evenimentul va fi urmat de o ediție specială despre audiții, difuzată începând cu 19:30 la Moldova 1. Specialiștii și juriul vor comenta piesele și vor anunța lista celor 10 finaliști dintre care urmează să fie ales reprezentantul Moldovei. Regulamentul prevede că vor fi concurenții care vor acumula cel mai mare punctaj la audiții.

Mama interpretei Aura a fost sărbătorită. Mesajul emoționant pe care i l-a adresat artista

Mama îndrăgitei interprete de muzică ușoară de la noi Aura, care este și prezentatoarea emisiunii ”Uși deschise” la unica.md a fost sărbătorită. Doamna Maria Cotelnic a împlinit ieri o vârstă frumoasă. La cei 74 de ani arată uimitor și ne convingem că artista i-a moștenit genele.

Cu această ocazie, Aura i-a adresat un mesaj emoționant pe pagina sa de Facebook în care apare alături de mama ei:

”Voiam dis-de-dimineață să pun o postare de urare pentru mămica mea, care a fost azi omagiată. Dar… M-am prins că nu am nici o poză mai recentă cu mama. Zic, las-că fac eu azi una prospăcioră. Și toată ziua, ba una ,ba alta, am uitat. Deja și oaspeții la ușă…Care poză? Oaspeții au plecat. Poze n-am făcut. Nici cu ei.)) Am strâns totul de pe masă, am pus tot la loc și când colo… mi-amintesc de poză. ☝️

O strig repede pe mama, (până nu s-a dus la somn), să facem o poză. Evident că nu-i era ei de poză, dar la insistența mea a facut-o.😉

Dintr-o singură dublă. Mai mult n-a vrut.)) De fapt, nici nu era nevoie. Ea mereu e frumoasă și zâmbitoare , mămica mea. La mulți ani sănătoși, mama!❤”, a scris artista în postarea ei.

Interpreta de muzică ușoară de la noi mai are un frate.

Kievul acuză Rusia că exploatează sexual copii răpiţi din Ucraina

Comisarul pentru drepturile omului din Parlament de la Kiev, Dmitro Lubineţ, acuză Rusia că răpeşte copii ucraineni pentru a alimenta traficul sexual, informează AFP. „Conturi (din aplicaţia) Telegram arată că ruşii răpesc copii ucraineni şi fac videoclipuri sexuale cu ei”, a transmis joi Dmitro Lubineţ într-un mesaj pe Telegram, potrivit Agrepres și Digi24.

O fată cu o cămașă brodată națională ucraineană remarcabilă plânge, acoperindu-și fața

„De exemplu, pentru 250.000 de ruble (mai mult de 3.200 de euro) oferă un băiat ucrainean” dând asigurări că este orfan, a adăugat el. Lubineţ a publicat un fragment dintr-o conversaţie pe Telegram între două persoane care discută despre implicarea unui băiat în turnarea unui film pornografic infantil.

„Vine din Ucraina, dintr-un orfelinat, nu are părinţi”, scrie unul dintre ei. „Aducem copii pentru acest tip de muncă. Nu este primul pe care îl aducem”. Lubineţ nu a precizat cum a avut acces la această discuţie.

El a cerut poliţiei şi justiţiei ucrainene să ia „măsuri adecvate pentru a găsi şi pedepsi vinovaţii”.

„Federaţia Rusă răpeşte, ucide, deportează şi violează în mod perfid copiii noştri”, a adăugat el.

„Cum este posibil acest lucru în lumea de astăzi?” Infracţiunile asupra minorilor, inclusiv abuzul sexual, sunt destul de obişnuite în Rusia.

Ucraina acuză forţele ruse că au răpit şi au dus în teritoriile controlate de Moscova mii de copii, inclusiv orfani. În septembrie, anchetatorii ONU au acuzat Moscova de comiterea de crime de război „la scară largă” în Ucraina, menţionând în special acte de tortură şi violenţe sexuale.

Vladimir Zelenski: Ucraina merită să înceapă anul acesta discuţiile privind aderarea la UE

Preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a declarat, joi, că ţara sa, invadată de Rusia la sfârşitul lunii februarie 2022, merită să înceapă discuţiile pentru intrarea în Uniunea Europeană în acest an. „Cred că Ucraina merită să înceapă negocierile pentru aderarea sa la UE anul acesta”, a spus Vladimir Zelenski, conform Digi24.

EU-Ukraine summit - Consilium

Ucraina, candidată oficială la aderarea la UE din iunie 2022, găzduieşte, vineri, un summit alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi de preşedintele Consiliului European, Charles Michel. În opinia preşedintelui Zelenski, oficialii ucraineni şi europeni au o înţelegere „reciprocă”: „că numai împreună o Ucraina puternică şi o Uniune Europeană puternică pot proteja viaţa la care ţinem.

Şi că viitoarea noastră integrare trebuie să dea energie şi motivaţie populaţiei noastre pentru a lupta împotriva obstacolelor şi a ameninţărilor”, a continuat Zelenski, adăugând că presiunea internaţională asupra Rusiei ar trebui să continuă să crească. „Inamicul se află într-o anumită etapă în care înfrângerea strategică a Rusiei este evidentă”, a spus el. „Dar, din punct de vedere tactic, ei încă mai au resurse pentru a încerca acţiuni ofensive”.

Ursula von der Leyen este însoţită de şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, şi de aproximativ 15 comisari europeni care urmează să se întâlnească cu membri ai guvernului ucrainean. Comisia Europeană a evidenţiat această vizita drept un „simbol puternic” al sprijinului european pentru Ucraina „în faţa unei agresiuni nejustificate” din partea Rusiei.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a avertizat, în mai 2022, că procesul de integrare al Ucrainei în Uniunea Europeană „ar putea dura decenii”.

Șase persoane au fost reținute în urma perchezițiilor în dosare ce vizează acordarea ilegală a subvențiilor în agricultură
Articolul anterior
Un ciclon polar lovește România. Temperaturile scad radical
Articolul următor