Două moldovence talentate au luat Marele Premiu la Concursul Internațional ,,Golden Century – 2021” din Dubai

Tinerele interprete Laura Roșca în vârstă de 17 ani din orașul Cahul și Valeria Cebotari de 15 ani orașul Soroca au obținut Marele Premiu la Concursul International de Artă mixt ”Golden Century – 2021“, care a avut loc recent în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Eugenia Ursu, membru al juriului, președinte al Asociației „Moldova și minoritățile sale”, Club UNESCO, a menționat că la concurs au participat 324 de concurenți din 32 de țări, la șase categorii de vârstă și la următoarele secțiunii: vocal, arta instrumentală și arta vorbirii.

Potrivit sursei citate, participanții din Republica Moldova și-au demonstrat performanțele la toate secțiunile, astfel încât au reușit să se plaseze pe locuri frumoase, obținând premiile 1, 2, 3 și câte un Premiu Mare în fiecare secțiune și diferite categorii de vârstă.

Astfel, la secțiunea Arta vorbirii Laura Roșca din Cahul a luat Marele Premiu, iar Adelina Ticolici (13 ani) – premiul 1. La secțiunea vocal, cu Marele Premiu s-a ales Valeria Cebotari din Soroca, Martina Meola (8 ani) din Chișinău și Laura Roșca (17 ani) din Cahul – premiul I, iar Teodor Armașu (19 ani) din Chișinău – premiul II.

La secțiunea Artă instrumentală, Marele Premiu a fost obținut de Martina Meola (8 ani, pian), premiul I – de Milena Cichin (8 ani, pian), Daniel Richicinschi (8 ani, vioară), Maria Magdalena Radu (14 ani, vioară), Carmen Sorocovici (9 ani, pian), premiul II – de Alina Mura (15 ani, pian), Ruxanda Gâlcă (8 ani, pian) și premiul III – de Alexandra Cojocaru (13 ani, pian) din Chișinău. De Marele Premiu s-au învrednicit, de asemenea, Quartetul „Arcușuri vesele” și Аnsamblul de vioriști „Corzile fermecate”, iar Ansamblul de vioriști „Andante” – de premiul I.

sursa: www.moldpres.md

Fotografia unei moldovence, locotenent major în Armata Națională, prezentată în cadrul unei expoziții la Geneva
Articolul anterior
Grădinița Nr. 1 din Sângerei, renovată cu suportul Guvernului României
Articolul următor
Alte articole interesante