Două noi posturi de televiziune vor apărea în Moldova

Două noi posturi de televiziune, unul de tipul Euronews, cu știri la fiecare jumătate de oră, iar altul generalist de divertisment vor apărea pe piața media din Republica Moldova.

Consiliul Audiovizualului a decis, în ședința din 15 octombrie 2021, să elibereze licențe de emisie firmei Binamex-M SRL, pentru posturile de televiziune: Next TV și Premiera TV, transmite mold-street.com.

Un post de tipul Euronews

Artur Verstiuc, reprezentantul Binamex-M, care a prezentat proiectul, a relatat mai întâi despre faptul că are experienţă bogată în domeniul media.

Cât despre postul Next TV, reprezentantul Binamex-M SRL a declarat că acesta ar urma să fie un post sută la sută autohton, „un post de tipul BBC, CNN, dar mai exact Euronews, cu știri la fiecare jumătate de oră, cu emisiuni analitice și talk showuri”.

Postul va fi difuzat prin rețelele de cablu din țară și prin satelit.

,,Vom începe cu 200 de angajați, căci e perioadă de pandemie, dar tindem să avem 350”, a declarat Verstiuc.

Precizăm că în prezent un număr mai mare de 200 de angajaţi are doar postul public de televiziune Moldova 1.

Despre al doilea post de televiziune – Premiera TV, acesta a susţinut că va fi unul „comercial generalist, cu accent pe divertisment”.

El a afirmat că 80% din content va fi în română, filme cu subtitre și desene animate sonorizare în română, iar inițial la acest post TV ar urma să lucreze 60 de angajați.

Binamex-M SRL este deţinută de Mircea Verstiuc, care este şi administrator. Firma se prezintă pe pagina web ca dealer al companiei Thomas, „lider mondial în producerea de detergenți, aspiratoare cu funcția de spălare și aspiratoare cu filtrare a apei”.

Alături de comerţ, printre domeniile de activitate se numără construcţiile de clădiri şi inginereşti, comunicaţiile electronice, publicitatea, dar şi activitatea în domeniul televiziunii şi radiodifuziunii.

Anul trecut compania a înregistrat venituri de 22,62 milioane lei, cu 2,2 milioane lei mai puţin ca în 2019. Totodată, Binamex-M a raportat pentru 2020 un profit de 5,2 milioane lei, cu 2,1 milioane mai puţin ca în 2019.

În prezent, în Republica Moldova sunt 62 de posturi de televiziune, majoritatea prin cablu

Orașul din Moldova care a fost desemnat capitala culturală a CSI
Articolul anterior
Tomberoane pentru deșeurile reciclabile, plasate într-un parc din Chișinău
Articolul următor
Alte articole interesante