Două noi posturi TV vor apărea în Republica Moldova

Consiliul Audiovizualului a eliberat, pe 23 septembrie, două licenţe de emisie pentru posturile de televiziune „3,14 TV” și „Special TV”, ale căror servicii de programe urmează a fi difuzate prin rețelele distribuitorilor de servicii din țară, pentru o perioadă de 9 ani, scrie Mold-street.com.

Postul 3,14 TV va fi condus de jurnalista NTV Moldova, Elena LPahomova, și are ca proprietar firma Constanta Media SRL, fondată la finele lunii iulie de Asociația Obștească Media Content.

„Vrem să aducem alți oameni pe ecrane, oameni profesioniști și experți din diferite domenii: economie, politologie, cultură”. Jurnalista a spus că furnizorul de servicii media va avea produs autohton, în proporție de 80% în limba română, și „aproape toate” emisiunile vor fi de autor, potrivit Media-Azi.

Elena Pahomova este jurnalistă și prezentatoare tv. În prezent, ea prezintă o emisiune la NTV, un post de televiziune ce face parte din holdingul media „Exclusiv Media”, care aparține deputatului socialist, Corneliu Furculiță.

Anterior, ea a activat la postul de televiziune NIT, controlat de comuniști, apoi – la ORT-Moldova și TV 7, în perioada când erau controlate de Chiril Lucinschi, apoi a fost director de programe la Publika TV. În anii 2013-2016, a activat la «Первый Приднестровский» (Primul în Transnistria) controlat de administrația de la Tiraspol, iar apoi a deținut funcția de producător general la RTR-Moldova.

Pentru al doilea post de televiziune, Special TV, cererea de eliberare a licenței de emisie a fost depusă de Best Way Media SRL, firmă fondată la finele lunii iulie de Anatolie Popovici.

El este la a doua tentativă de a obține licența. Prima cerere a fost examinată de Consiliul Audiovizualului pe 23 august, iar Popovici a susținut atunci că este vicepreședintele Asociației de Dans din Republica Moldova și are câteva idei de a face emisiuni tv cu mult sport, copii, tineret.

În prezent, în Republica Moldova sunt 62 de posturi de televiziune, majoritatea prin cablu.

Moldoveanca cu peste 3 milioane de urmăritori a rămas fără cont de Instagram
Articolul anterior
Directorul Pfizer: Lumea va reveni la viaţa normală în decurs de un an. Probabil va fi necesară vaccinarea anuală împotriva Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante