Două persoane au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pentru a fi scoase dintre fiarele unui microbuz care a ajuns într-un șanț, la Strășeni

Trei persoane au ajuns la spital în urma unei coleziuni care s-a produs la Strășeni. Salvatorii au intervenit în seara zile de 12 septembrie pentru a efectua lucrări de descarcerare în urma unui accident rutier, care s-a produs pe traseul R-1 în apropierea localității Bucovăț, raionul Strășeni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 21:10, scrie realitatea.md.

Potrivit informațiilor înregistrate, un microbuz de model Mercedes Sprinter s-a tamponat cu un tractor de model Belorus 622.

„În urma accidentului rutier conducătorul tractorului cu diverse traumatisme a fost preluat de SAMU, iar conducătorul microbuzului și pasagerul acestuia au rămas blocați în interior”, se arată în nota informativă a IGSU.

La fața locului au intervenit trei echipaje de salvatori.

Ajunși, aceștia au deblocat persoanele din fiarele microbuzului, ulterior fiind transportate la spitalul raional.

Cauza și circumstanțele accidentului rutier urmează a fi stabilite de organele de drept.

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Proteste în mai multe raioane ale țării. Agricultorii spun că nu sunt auziți
Articolul anterior
Liderii din Rusia, Belarus şi Myanmar nu au fost invitaţi la funeraliile reginei Elisabeta a II-a
Articolul următor