Două persoane decedate în atacul cu focuri de arme la Aeroportul Internațional Chișinău

La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc astăzi, 30 iunie 2023, un incident în care s-a folosit arma de foc de către un cetățean străin căruia nu i-a fost admisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Cetățeanul străin a sustras arma deținută de polițistul de frontieră și a tras mai multe focuri de armă.

Luptătorii din cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială FULGER au reușit să anihileze agresorul care a făcut 2 victime.

Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale.

MAI informează că situația de pericol la Aeroport a fost îndepărtată.

În urma capturării a agresorului de Brigada de poliție cu destinație specială FULGER situația de pericol din Aeroportul Internațional Chișinău a fost înlăturată.

Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză. Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală.

Activitatea comercială și regimul zborurilor la acest moment continuă să fie întrerupte.

Pe timpul intervenției autoritățile au avut grijă să protejeze civilii care se aflau în zona de pericol.

Cu regret informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie.

Cele dou victime sunt: un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

MESAJ DE CONDOLEANȚE din partea Poliției de Frontieră:

,,Cu profundă tristețe anunțăm despre decesul, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, a colegului nostru Serghei Muntean.

Polițistul de frontieră este victima agresorului care astăzi, pe Aeroportul Internațional Chișinău, a folosit arma de foc și a făcut două victime.

Angajații Poliției de Frontieră sunt profund îndurerați de moartea tragică a colegului și împărtășesc întristarea tuturor celor care l-au cunoscut. În aceste momente grele transmitem condoleanțe familiei, prietenilor și camarazilor, însoțite de gândurile noastre de mângâiere şi îmbărbătare.

Agent-șef adjunct Muntean Serghei era în vârstă de 31 de ani și activa în Poliția de Frontieră din anul 2011.

La fel, în legătură cu trecerea în neființă a colegului din securitatea aeronautică, echipa Poliției de Frontieră vine cu un mesaj de condoleanțe familiei îndoliate, fie ca bunul Dumnezeu să aducă alinare și să îi dea putere să treacă peste aceste momente”.

Aeroportul Internațional Chișinău vă informează: până la finalizarea masurilor procesuale efectuate de organele de drept, Aeroportul Internațional Chișinău va funcționa în regim special după cum urmează:
• Plecările se vor efectua prin sala de plecări a aeroportului
• Sosirile se vor efectua prin Sala Delegațiilor Oficiale și prin Sala Expres.

Săptămâna viitoare aduce ploi. Vezi prognoza meteo!
Articolul anterior
Mesajul Maiei Sandu după atacul cu focuri de arme la Aeroportul Chișinău
Articolul următor