Două persoane din raionul Soroca s-au intoxicat cu medicamente

Ambele incidente au avut loc ieri. În primul caz, este vorba despre o fată de 12 ani din satul Cureșnița. Potrivit medicilor, minora ar fi băut preparatele în mod intenționat. În celălalt caz, o tânără de 24 de ani din satul Căinarii Vechi s-a intoxicat cu pastile pentru epilepsie, care i-ar fi fost prescrise de către medic.

separator

Ambele fete au fost transportate la Spitalul Raional din Soroca, unde au fost internate în secția de reanimare și au primit tratamentul necesar pentru dezintoxicare.

Sursa

Prima reacție a lui Volodimir Zelenski după ce a fost emis mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski salută vineri seara o decizie ”istorică” a Curţii Penale Internaţionale (CPI), care a anunţat că a emis un mandat de arestare pe numele omologului său rus Vladimir Putin, relatează News.ro.  

VIDEO) „Anul durerii și al speranței”. Vladimir Zelenski, adresare la un an  de la invazia Rusiei în Ucraina - Liber TV

„O decizie istorică, care marchează începutul unei responsabilităţi istorice”, a spus Zelenski într-o înregistrare postată pe Telegram.

Kievul a salutat imediat anunţul Curții Penale Internaţionale , care a emis vineri un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin. ”Acesta este doar începutul”, a transmis Andriy Yermak, șeful biroului prezidențial ucrainean.

Parchetul ucrainean a salutat, la rândul său, o decizie ”istorică”, scrie news.ro.

Curtea Penală Internaţională (CPI) a emis vineri un mandat de arestare împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin pentru responsabilitatea sa în ceea ce priveşte presupusele crime de război comise în Ucraina, de la declanşarea invaziei ruse la scară largă în ţara vecină, relatează Reuters şi AFP.

„Astăzi, 17 martie 2023, Camera preliminară II a Curţii Penale Internaţionale a emis mandate de arestare împotriva a două persoane în legătură cu situaţia din Ucraina: dl. Vladimir Vladimirovici Putin şi dna Maria Alekseievna Lvova-Belova”, comisarul prezidenţial pentru drepturile copilului în Rusia, a precizat CPI într-un comunicat.

Vladimir Putin „este prezumat responsabil de crimă de război privind deportarea ilegală a populaţiei (copiilor) şi de transfer ilegal al populaţiei (copiilor) din zonele ocupate ale Ucrainei în Federaţia Rusă”, a adăugat instanţa, potrivit Agerpres.

„Crimele ar fi fost comise pe teritoriul ucrainean ocupat cel puţin începând din 24 februarie 2022”, indică în continuare CPI, subliniind că există „motive rezonabile de a crede că dl.Putin este personal responsabil de crimele menţionate mai sus”.

New York Times relatase luni că CPI se pregăteşte să lanseze urmăriri penale împotriva unor suspecţi ruşi pentru transferul de copii în Rusia şi pentru lovituri deliberate asupra infrastructurilor civile în Ucraina.
 

Cum au reușit doi tineri să-și organizeze nunta cu doar 600 de dolari

Doi tineri au reușit să facă o economie uriașă la propria nuntă. Este vorba despre nici mai mult, nici mai puțin de 10.000 de dolari. Cum a fost posibil așa ceva, dar și ce pretenții le-au pus invitaților. Povestea celor doi a devenit virală. 

Cum au reușit doi tineri să-și organizeze nunta cu doar 600 de dolari. Ce condiție le-au pus invitaților

Se poate spune că Shelby (26 de ani) și Garret (26 de ani) sunt un cuplu norocos. Cei doi au decis să-și unească destinele, însă într-un mod inedit. Cu o economie la sânge, proaspeții miri au reușit să organizeze o nuntă de vis cu doar 600 de dolari, potrivit Mirror.uk, citată de cancan.ro.

Cum a fost posibil așa ceva? Ei bine, Shelby și Garret au 25 de invitați la nuntă, la care au avut o pretenție mai atipică. Mai exact, aceștia au sarcina să vină cu mâncarea de acasă. Și asta nu este tot. Pentru a face o economie cât mai substanțială, viitoarea mireasă și-a cumpărat rochia dintr-un magazin second-hand, cu doar 50 de dolari.

Cei doi soți au făcut o economie de 10.000 de dolari/ Sursă foto: Instagram

Tinerii au încercat pe toate căile să economisească. Astfel, fiecare prieten al lor a avut câte o sarcină de îndeplinit. Unul dintre ei a fost cel care a fotografiat cele mai importante momente de la nuntă, altul a filmat ceremonia, iar o apropiată s-a ocupat de tortul mirilor.

„Toată lumea s-a distrat de minune și nu a trebuit să cheltuim mii de dolari pentru a fi perfect. Dumnezeu ne-a dăruit cea mai frumoasă zi cu putință. Am avut fluturi peste tot, a fost ca un vis. Ceremonia noastră a durat doar cinci minute și am ajuns să organizăm un foc de tabără. Inclusiv oameni necunoscuți care erau prin zonă au petrecut cu noi – am dansat până s-a făcut noapte”, a povestit mireasa.

Tot ceea ce a ținut de decorul evenimentului a fost realizat din obiecte găsite prin casă și flori culese de pe câmp. Totodată, cavalerii și domnișoarele de onoare și-au asumat toate cheltuielile ce au ținut de ținute. În total, economia făcută de miri a fost de aproximativ 10.000 de dolari.

cuplu

Un milionar i-a oferit 100.000 de dolari pasagerei care călătorea lângă el în avion, ca aceasta să își scoată masca. Care a fost reacția femeii?

Un milionar din domeniu tehnologiei și a fost criticat pe rețelele sociale după ce i-a făcut o ofertă „bizară” unei femei în timpul unui zbor cu avionul. Steve Kirsch i-a oferit 100.000 de dolari femeii care călătorea lângă el cu condiția să-și scoată masca de protecție, dar aceasta l-a refuzat, relatează The Independent. Steve Kirsch, un antreprenor american care a militat împotriva vaccinurilor anti-Covid, a scris pe Twitter că incidentul a avut loc în timpul unui zbor Delta Air Lines. Într-o serie de tweet-uri, el a povestit că i-a oferit pasagerei bani pentru a-și scoate masca, scrie digi24.ro.

omul de afaceri steve kirsh sta pe scaun in avion

Kirsch a susținut că „a pornit oferta de la 100 de dolari” și, în cele din urmă, i-a oferit femeii 100.000 de dolari pentru a-și scoate masca.

„Persoana care stă lângă mine la clasa întâi a refuzat 100.000 de dolari să-și scoată masca pe perioada călătoriei. Fără glumă”, a scris el pe Twitter. Femeia, care lucrează la o companie farmaceutică, nu s-a lăsat convinsă că masca „nu funcționează”, cum greșit a susținut milionarul.

Kirsch, un cunoscut antivaccinist, a mai scris pe Twitter că femeia și-a scos masca doar ca să mănânce și că în acel timp s-ar fi putut infecta cu Covid-19. Milioarul a fost criticat pe rețelele sociale pentru gestul său. „Ai obiceiul de a oferi bani unor femei la întâmplare?”, a scris fostul candidat democrat la Camera Reprezentanților Jess Piper.

Un medic de boli infecțioase, Alastair McAlpine, a comentat: „Nu mai deranjați oamenii care își văd de treabă cu prostiile voastre înfiorătoare”.

Kirsch și-a făcut averea, estimată la 230 de milioane de dolari în 2007, în Silicon Valley, după ce a creat una dintre primele versiuni ale mouse-ului optic, în 1980.

Mesajul lui Morgan Freeman care te va face să vezi viața cu alți ochi!
Articolul anterior
Vezi cum a fost la cea de-a V-a ediție a Taberei de Detox cu Galina Tomaș!
Articolul următor