Două persoane s-au înecat aseară în lacurile din Chișinău

Primul caz a avut loc în jurul orei 20:35, când un bărbat de 32 de ani a decis să se scalde în lacul din parcul Valea Morilor.

separator

Acesta a intrat în apă cu un cunoscut, dar nu a mai ieșit. Despre incident au fost anunțați polițiștii și salvamarii, care au venit imediat la fața locului. Fiind scos la suprafață în scurt timp, medicii au întreprins toate măsurile de resuscitare, dar bărbatul nu a mai putut fi salvat.

În al doilea caz, Inspectoratul de Poliție Buiucani a fost alertat la ora 20:58, precum că la parcul La Izvor, un tânăr a mers să se scalde și nu a mai ieșit din apă. La fața locului s-au deplasat grupa operativă și echipajul medical.

Polițiștii au stabilit că tânărul în vârstă de 21 ani, originar din raionul Șoldănești, a mers la lac cu niște cunoscuți. Cadavrul tânărului a fost scos din apă de către salvamari. Persoanele cu care aceștia se aflau la iaz au comunicat polițiștilor că bărbații consumaseră băuturi alcoolice.
În ambele cazuri polițiștii stabilesc toate circumstanțele.

În context, Poliția capitalei recomandă:

-nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;
-frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
-respectaţi întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement

-evitaţi scăldatul în lacuri, sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;

-nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;

Zeci de jocuri distractive gratuite pentru copii la starturile vesele „Familia mea”
Articolul anterior
Intoxicație alimentară la o nuntă: 9 adulți și 3 copii au ajuns la spital
Articolul următor
Alte articole interesante